Kadoelen geeft het weg in de tweede helft

Het wordt een druk gevecht voor de derde en vierde plaats, en daarmee een ticket voor de nacompetitie, in de zaterdag derde klasse A. Zes ploegen staan op drie punten van elkaar. Kadoelen gaf de vierde plek op de ranglijst uit handen door op bezoek bij concurrent Reiger Boys 0-2 voorsprong te verspelen: 3-2.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang in Heerhugowaard. Het was veel aftasten en verder dan een paar speldenprikjes kwamen beide ploegen niet, die overduidelijk niets cadeau wilde geven. Een standaardsituatie in de 25ste minuut doorbrak de ban. Robin Hemminga gaf de bal strak voor en bij een kluts in de vijfmeter kon Noël Bosnach zijn voet er nog net tegenaan zetten om de 0-1 binnen te werken.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas echt los. Binnen zeven minuut had Kadoelen een 0-2 voorsprong te pakken. Tot ieders verbazing liet Reiger Boys-doelman Paul Roos de bal bij een voorzet van Yassir Azaoumi los. Mitch van Ankeren profiteerde hier optimaal van door de 0-2 binnen te koppen. Dit kwam hard aan bij de thuisploeg, die even het spoor bijster was. Daar had Kadoelen van moeten profiteren, maar nonchalance speelde de gasten parten.

De aansluitingstreffer van Daan de Vries, die met een keihard schot in de kruising doelman Mike Oudshoorn kansloos liet, was een verrassing voor de Amsterdammers. Nog geen minuut later kon Timo Krap de bal oppikken rond de rand van het strafschopgebied en zijn schot werd voldoende van richting veranderd om in het doel te belanden voor de 2-2.

Reiger Boys knokte zich vanuit geslagen positie terug in de wedstrijd en drukte Kadoelen achteruit. De gasten kregen nog wel de grootste kans van de wedstrijd. Ismail Ait Omar passeerde drie man, via Bryan Fleysman kwam de bal terecht bij Van Ankeren, maar Roos keerde diens inzet knap.

Waar de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen, ging Reiger Boys er alsnog met de volle buit vandoor. Bij het redden van een intikker van Krab tikte Oudshoorn de bal voor de voeten van Diemo Lopez, die zo de 3-2 kon maken. Direct koos Kadoelen voor een slotoffensief, maar dit zat er niet meer in voor de gasten.

Door de nederlaag gaat Reiger Boys over Kadoelen heen en staat het nu vierde. De Amsterdammers hebben één punt minder dan Reiger Boys en twee achter Sporting Andijk (derde). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Foto: Paul van der Molen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)