Home / Algemeen / Kadoelen haalt uit in kelderkraker met PSZ

Kadoelen haalt uit in kelderkraker met PSZ

Onderin de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen een belangrijk en doelpuntrijke overwinning behaald. De ploeg van Rob Hersche was veel te sterk voor hekkensluiter PSZ. Door een 8-0 overwinning hebben de Amsterdammers de aansluiting gevonden met de veilige plekken.

In de openingsfase was het veelal aftasten voor beide ploegen: Kadoelen was de bovenliggende partij en PSZ loerde bij balverlies van de thuisploeg op de counter. De tweede kans van de wedstrijd was meteen raak. Uit een voorzet van Sharif Williams kopte Mitch van Ankeren met een snoekduik de 1-0 binnen. Direct vanaf de aftrap was PSZ gevaarlijk. Een kopbal van Ronald Stor ging via de onderkant van de lat uit het doel, waardoor Kadoelen gewaarschuwd was.

Toen Van Ankeren de 2-0 maakte, was het verzet van de Zaandammers ook meteen gebroken. Doelman Danny Moerenhout moest een afstandsschot van Selcuk Keskin loslaten en de spits was er als de kippen bij. PSZ was het even helemaal kwijt en tot overmaat van ramp legde Palle Duivis een terugspeelbal zo in de voeten van Van Ankeren. Voor hem was het een koud kunstje om Moerenhout te omspelen en zijn hattrick te voltooien.

Kadoelen Kadoelen had voor rust verder moeten uitlopen, maar kwam niet meer tot echte uitgespeelde kansen. In de tweede helft hield PSZ lang stand en werd de thuisploeg slordiger. Na enkele wissels begon het weer te lopen en trakteerden de Amsterdammers de bezoekers op een zeer ruimte nederlaag. Landrij Monni bekroonde een goede actie met een treffer en stelde even later invaller Chris Hubeek – na een mooie slalom – in staat voor de 5-0.

De moegestreden doelman Moerenhout, die zijn ploeg vaak genoeg redde, moest vervolgens lijdzaam toezien hoe zijn eerste fout van de wedstrijd de 6-0 inleidde. Een verkeerde uittrap belandde in de voeten van Noël Bosnach, die de bal met een directe stift in het doel deponeerde. Bosnach kreeg hierdoor vleugels en leverde ook een assist op Hubeek, die nu met een bekeken schot de 7-0 op het scorebord bracht. Het slotstuk was voor Geneyro Keisa. Hij bepaalde de eindstand op 8-0.

Voor het eerst sinds 13 oktober (4-1 tegen Reiger Boys) won Kadoelen weer een competitiewedstrijd. De achterstand op de veilige elfde plek bedraagt nog vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman