Kadoelen houdt nu wel stand tegen OFC

OFC heeft in de zaterdag derde klasse A de kans laten liggen om de derde plaats over te nemen. De ploeg van Wessel Colijn ging op eigen veld onderuit tegen Kadoelen: 2-3. De Oostzaners konden het kunststukje uit de heenwedstrijd – een laat 3-3 gelijkspel – nu niet herhalen in de derby.

De promovendus kwam er in de openingsfase niet aan te pas tegen Kadoelen. Nadat Landrij Monni eerst nog de kans liet liggen op de openingstreffer, tekende Mitch van Ankeren na tien minuten voor de 0-1. Hij kwam goed los en liet de doelman kansloos. De twintig minuten daarna had Kadoelen zichzelf moeten belonen voor het goede veldspel. Het ontbrak aan een scherpe afronding of de eindpass was onzorgvuldig. OFC nam hierna het initiatief over, maar tot grote kansen leidde dit nog niet.

Bovendien moest OFC een groot deel van de tweede helft verder met tien man, doordat Cédric Tijmes na 55 minuten wegens felle aanmerkingen op de scheidsrechter met een directe rode kaart kon vertrekken. Met een man meer kon Kadoelen weer beter in het spel komen. Een strak afstandsschot van Sharif Willems zorgde voor de 0-2. Toen Monni in de 75ste minuut de 0-3 binnen schoot, leek de wedstrijd beslist.

De gedachten gingen bij de gasten even terug naar de thuiswedstrijd, toen het mis ging in de laatste vijftien minuten. OFC besloot vol gas te geven. Routinier Remco Beerens schoot zijn ploeg door een rake vrije trap weer terug in de wedstrijd: 1-3. Aan alles was te zien dat Kadoelen achteruit ging lopen door de druk van de thuisploeg. Een tweede gele kaart voor Nigel Coolen leek roet in het eten van de Oostzaners te gooien, op zoek naar een beter resultaat.

Kadoelen wist zich geen raad met de geboden ruimte en ondanks dat OFC met twee man minder speelde, bleef het zoeken naar de aansluitingstreffer. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging, Rouchan Khairi kon er met de bal vandoor en vond doelman Mike Oudshoorn op zijn weg. De scheidsrechter zag er een strafschop in, die vijf minuten voor tijd door Beerens werd benut: 2-3.

De gasten kwamen vervolgens niet meer in gevaar, mede doordat OFC met negen man redelijk leeg was. Na het laatste fluitsignaal kreeg ook Oostzaner Justin Nep nog een rode kaart. Voor Kadoelen zijn dit drie hele belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. De voorsprong op de nacompetitiestreep is nu uitgebouwd naar zeven punten. OFC blijft vijfde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto boven: John Beckman