Foto John Beckman | Römer (m) en rechtsvoorzitter henk Blaauw tijden de ondertekening van het contract in februari

Kadoelen kiest voor Zunderdorper Erwin Römer (ZCFC)

Erwin Römer is met ingang van komend seizoen de hoofdtrainer van zaterdag derdeklasser Kadoelen. De van ZCFC afkomstige oefenmeester wordt in Amsterdam-Noord de opvolger van Jordi van Beek, die naar Sporting Krommenie vertrekt. Gisteravond (woensdag) zette Römer zijn handtekening onder een éénjarig contract.

Römer was in 2007 voor het laatst werkzaam in de regio Amsterdam. Hij stond toen aan het roer bij OSV. De in Zunderdorp woonachtige trainer is sindsdien werkzaam geweest bij WMC, Marken, Monnickendam en de laatste jaren bij ZCFC in Zaandam. “Ik heb vier jaar bij ZCFC gezeten en was op zoek naar een zaterdagclub. Kadoelen is eigenlijk mijn oude club; voor de fusie was het KMVZ en daar ben ik ooit begonnen met voetballen.”

Hij debuteerde in het eerste elftal van KMVZ als achttienjarige onder de toen 28-jarige en eveneens debuterende hoofdtrainer Ton Ojers. “Het is prachtig dat ik nu terugkeer bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is.” Vervolgens speelde hij bij KMVZ, Volewijckers, Orient, DRC, NEC’75, Animo, ZPC en HBOK. Bij die laatste club debuteerde hij in 1998 als hoofdtrainer. “Ik was bij HBOK als speler al bezig met het halen van mijn diploma’s. In plaats van dat ik met die jongens samenspeelde werd ik ineens hun trainer. Het pakte goed uit, want we promoveerden via de nacompetitie naar de tweede klasse.”

Na twee jaar HBOK was Römer vier jaar hoofdtrainer van SC Orient, met een kampioenschap in zijn eerste jaar. Nadat die club fuseerde met NEC’75 en verder ging onder de naam Nieuwendam, bleef Römer aan als trainer. Ook met OSV wist Römer te promoveren (naar de derde klasse in 2007), bij WMC en ZCFC pakte hij geen prijzen. “Het is wel opvallend dat ik bij veel clubs heb getraind en gespeeld die niet meer bestaan.”

Het lijkt er op dat Kadoelen, net als vorig seizoen, de nacompetitie niet zal halen en dus zit promotie er weer niet in. “Ik hoop met Kadoelen in eerste instantie een stabiele derdeklasser te worden. Pas over een paar jaar moeten we dan kijken of we de sprong naar de tweede klasse kunnen maken. Het moeilijke bij deze club is dat ze amper jeugd hebben. Er is een Onder-13 team en daar boven zit er niets. Er is dus een gat van zo’n zes jaar.”

Zowel ZCFC als Kadoelen lijkt dit seizoen geen rol van betekenis meer te spelen in de derde klasse A. Mocht één van de twee onverhoopt toch nog ergens voor in aanmerking komen, dan staat er op de laatste speeldag een leuke wedstrijd op het programma: ZCFC – Kadoelen.

Foto boven John Beckman: Ondertekening van contract met (v.l.n.r.) vice-voorzitter Marco van Buuren. trainer Erwin Römer en voorzitter Henk Blaauw

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)