Kadoelen knokt zich onder aanvoering van Van Ankeren naast ZCFC

Op het tandvlees en met enorm veel veerkracht heeft zaterdag derdeklasser Kadoelen een punt meegenomen uit Zaandam. Op bezoek bij het foutloze ZCFC keek de ploeg van Rob Hersche bij de rust tegen een op het oog onoverbrugbare 4-0 achterstand. In de tweede helft stonden de Amsterdammers op: 4-4.

Kadoelen had nog geen wedstrijd gewonnen en kwam voor de derde week op rij binnen tien minuten op achterstand. De eerste aanval van ZCFC was gelijk raak: uit een voorzet van Bruce Harrems kopte Jesse Knibbe de 1-0 binnen. Drie minuten later werd het zelfs 2-0. De bezoekers kregen tot drie keer toe de bal niet uit het strafschopgebied, waarna Jens Winkel de Zaandamse voorsprong kon verdubbelen.

Verder dan een speldenprikje (schot van Landrij Monni rakelings naast) kwamen de Amsterdammers niet. Sterker nog, de thuisploeg was op weg naar een grote afstraffing. Verdediger Dave Dekker gaf Harrems de gelegenheid om over zijn uitgestoken been te gaan, scheidsrechter Nerlich wees resoluut naar de stip en dit bleek een koud kunstje voor Miel Honig: 3-0. Nog voor de rust werd het zelfs 4-0 nadat doelman Mike Oudshoorn gruwelijk in de fout ging. Hij ging onder een zachte kopbal van Marijn Esman door.

Pas in de tweede helft kon Kadoelen hier iets tegenover zetten. Vrij snel na de hervatting stuurde Sergio Vlijter de ingevallen Noël Bosnach de diepte in en die maakte zeer koelbloedig de eretreffer: 4-1. Met het inbrengen van Bosnach en ook verdediger Darnell Brunswijk leek Kadoelen over meer stoot kracht te bezitten. De bezoekers bleef aanzetten en ging opportunistisch op zoek naar meer. Uit een voorzet van Monni maakte Mitch van Ankeren er 4-2 van.

Dat Kadoelen in de volgende twintig minuten geen tegentreffer kreeg, was ongelooflijk. Oudshoorn had nog wat goed te maken en pakte de ene na de andere bal en hield zijn ploeg daarmee in leven. In de slotfase moesten de Amsterdammers verder met tien man, omdat er al drie keer was gewisseld en Selcuk Keskin geblesseerd uitviel. Toch koos Hersche voor een 2-2-5 om iets te forceren.

De bezoekers kregen met een man minder loon naar werken. Opnieuw gaf Monni een afgemeten voorzet, waaruit Van Ankeren half vallend de aansluitingstreffer achter de uitkomende doelman Remco van Dijk kon krijgen: 4-3. In de vijf minuten durende blessuretijd kwam Kadoelen zelfs op gelijke hoogte. Van Ankeren zag nog heil in een lange bal, werd vastgehouden en aangetikt door Tom Cornelissen en de scheidsrechter zag hier een strafschop in. Deze werd door de spits onberispelijk in het dak van het doel geschoten: 4-4.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)