Kadoelen in laatste minuut van topper tegen Castricum onderuit

Door een late nederlaag tegen FC Castricum is Kadoelen naar de zesde plaats gezakt in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Jordi van Beek bezette voorafgaand aan de topper de derde plaats, maar slaagde er niet in de koploper te verslaan. In de laatste minuut gingen de gasten er met de punten vandoor: 2-3.

Hoewel Kadoelen goed uit de startblokken kwam, was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Castricum. Bob van der Waal hield de bal nog net binnen bij de achterlijn, maar in de buurt van het doel ontbrak het aan scherpte. Dat lukt de thuisploeg wel. Een strakke voorzet van Sharif Willems werd door Castricum-verdediger Alex Admiraal ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt: 1-0.

20161105-kadoelen-castricum-foto-mitchel-beckman-7

De rest van de eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Castricum kwam niet verder dan een waarschuwingsschot van Carlo Vrijburg, dat via de buitenkant van de paal naast het doel van de Amsterdammers verdween. Totdat Bob van der Waal een vrije trap van zo’n 25 meter op zeer fraaie wijze in het doel van Kadoelen krulde: 1-1.

In de tweede helft namen de gasten de controle in de wedstrijd over. Toch was de beste mogelijkheid vlak na rust voor Kadoelen. Een kopbal van Mitch van Ankeren, uit een hoekschop van Jimmy Outhuijze werd door een verdediger van de lijn gehaald. Aan de andere kant was het wel raak door een vlugge tegenaanval. Balverlies na een inworp bij de cornervlag van Castricum werd door de gasten optimaal van geprofiteerd. Binnen twee passes kwam de bal bij de ingevallen Elario Zweet die niet hoefde na te denken en met een weergaloze volley van afstand Kadoelen-doelman Mike Oudshoorn kansloos liet (1-2).

20161105-kadoelen-castricum-foto-mitchel-beckman-3

De tegentreffer was een klap voor Kadoelen, al richtte de thuisploeg zich – zoals wel vaker dit seizoen – goed op. Het duurde lang voordat de Amsterdammers weer gevaarlijk konden worden. Vijf minuten voor tijd had Kadoelen de gelijkmaker gevonden. Van Ankeren kwam tussen twee verdedigers vrij bij een vrije trap van Sharif Willems en kopte de 2-2 binnen.

Kadoelen dacht dat het harde werk in de slotfase werd beloond met een punt, maar kwam uiteindelijk bedrogen uit. In de blessuretijd draaide een voorzet van Bart Settels bijna het doel in. Oudshoorn wist dit nog te voorkomen, maar bij het wegwerken belandde de bal recht voor de voeten van de vrijstaande  Zweet, die Castricum naar een 2-3 zege schoot.

20161105-kadoelen-castricum-foto-mitchel-beckman-6

Kadoelen-trainer Jordi van Beek was teleurgesteld dat zijn ploeg geen punten overhield aan de topper. “Castricum was erg gelukkig vandaag. De 1-1 valt uit een vrije trap, de 1-2 maakt die speler één uit de honderd keer en bij 2-2 moet je er alles aan doen om dat punt te behouden, terwijl er gewoon eentje helemaal vrij staat.” Toch had de oefenmeester ook positieve dingen gezien. “Als we deze lijn doorzetten, doen we gewoon mee bovenin. Ondanks dat we nu even pas op de plaats moeten maken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.