Kadoelen maakt nu geen fout tegen DZS

In de heenwedstrijd ging Kadoelen nog verrassend hard onderuit in Neck (5-1), op eigen veld heeft de ploeg van Jordi van Beek goed revanche genomen op DZS. De Amsterdammers waren met 4-0 te sterk en houden daardoor nog steeds kans op een nacompetitieticket in de zaterdag derde klasse A.

Vanaf de eerste minuut had Kadoelen de controle over de wedstrijd. De openingstreffer bleef echter lang uit door vele gemiste kansen in het begin van de wedstrijd, wat het er niet makkelijker op maakte voor de thuisploeg. Na twintig minuten was het wel raak. Sharif Willems bracht Mitch van Ankeren oog-in-oog met DZS-doelman Hans Oosterga en schoof de 1-0 binnen. Even later lieten Landrij Monni (ging voor eigen succes) en Willems (bal van de doellijn gehaald) het na om de score verder uit te breiden.

In de 35ste minuut werd de voorsprong alsnog verdubbeld. Van Ankeren was eerder bij de bal dan zijn directe tegenstander om een voorzet van Bryan Fleysman binnen te werken: 2-0. Hierna nam Kadoelen wat gas terug. Een hard en laag afstandsschot van Sergio Vlijter, na uitverdedigen van DZS, zorgde vlak voor rust voor de 3-0 voorsprong halverwege.

In de tweede helft hadden de Amsterdammers uit moeten lopen naar 7/8-0. Door slordig uitspelen bleef de 3-0 lang op het scorebord staan. Invaller Rashad Mokiem liet in de slotfase eerst nog een grote kans onbenut uit een voorzet van Monni, maar even later zorgde hij ervoor dat Fleysman de eindstand op 4-0 kon bepalen.

Doordat de concurrentie ook won, blijft Kadoelen op de vijfde plaats staan. De achterstand op Reiger Boys (vierde), dat op de slotdag vrij is, bedraagt één punt en die op nummer drie Sporting Andijk twee. Volgende week sluiten de Amsterdammers het seizoen af bij het ZCFC van de nieuwe trainer Erwin Römer. Bij een goed resultaat kan Kadoelen zich voorbereiden op de nacompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.