Foto John Beckman: Jordi van Beek juicht na weer een treffer van Kadoelen

Kadoelen met heel goed gevoel de winterstop in

In de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen haar vijfde wedstrijd op rij weten te winnen. De ploeg van Jordi van Beek won op eigen veld met 4-0 van ZCFC en staat nu al vijf punten voor op de nummer twee in de periode. Aardige bijkomstigheid was het puntverlies van koploper Opperdoes.

Trainer Jordi van Beek: ” Het is natuurlijk lekker dat Opperdoes punten verspeelt, maar we moeten vooral naar ons zelf blijven kijken. We zijn bezig aan een goede serie en ook vandaag was de zege dik en dik verdiend.”

Foto John Beckman

Kadoelen, dat vorig jaar maar net aan degradatie kon ontsnappen, kende tegen ZCFC geen enkel probleem. Van Beek: ” Zij zijn niet gevaarlijk geweest in de eerste helft. Twee corners, meer niet. Wij vergeten alleen het verschil te maken. We hebben soms te veel kansen nodig.”

In de eerste helft weet Kadoelen slecht een keer te scoren en dat was veel te mager gezien het aantal kansen dat de ploeg van Van Beek kreeg. Pas in de 28ste minuut is het raak als Jaoud Aarbi uit een pass van Sander Ebbe weet te scoren (1-0). Van Beek: ” Het was echt een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.”

Na rust heeft Kadoelen het tien minuten lastig na wat omzettingen bij ZCFC, de ploeg van Erwin Romer. Van Beek: “Daarna hadden we het onder controle. Alleen duurt het ook nu weer veel te lang voordat we scoren.” Rechtsbuiten Lendry Monni, overgekomen van het tweede elftal van De Dijk, scoort in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer op identieke wijze. Van Beek: “Hij wil nog wel eens het overzicht verliezen, maar dit keer hield hij zijn hoofd koel en schiet twee keer keurig binnen in de verre hoek.”

In de slotfase bepaalde Lorenzo Resida de eindstand op 4-0 en dus kan Kadoelen met een hele goed gevoel de winterstop in. Van Beek: “De eerste weken van het seizoen hadden we geen keeper, maar sinds Mike Oudshoorn weer terug is zijn we hele goed bezig. De achterstand op Opperdoes is te overzien en als we na de winterstop van HCSC en Hellas Sport winnen kunnen we vast een klein feestje gaan vieren.”