Home / Algemeen / Kadoelen ontvangt regenboogbal uit handen Van der Burg

Kadoelen ontvangt regenboogbal uit handen Van der Burg

Kadoelen heeft dinsdagavond de regenboogbal ontvangen uit handen van wethouder sport, Eric van der Burg. De regenboogbal kan door clubs worden aangevraagd als wedstrijdbal en is bedoeld om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit bij voetbalclubs in- en om Amsterdam.

De regenboogbal is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, de KNVB en de John Blankenstein Foundation die hiermee aandacht willen vragen voor seksuele diversiteit omdat voetbal in combinatie met seksuele diversiteit nog steeds voor problemen zorgt.

eric-van-der-burg-en-donny-geel
Foto: John Beckman | Eric van der Burg schudt de hand van Kadoelen-spits Donny Geel

Sommige sporters worden buitengesloten vanwege zichtbare kenmerken zoals seksuele geaardheid, afkomst, handicap of chronische ziekte. Trainers, vertrouwenspersonen en bestuurders kunnen daar verandering in brengen door het onderwerp bespreekbaar te maken of een standpunt kunnen innemen door het spelen met een regenboogbal.

Aanvoerders vanaf de B jeugd, tegenwoordig JO16, kunnen namens het elftal een regenboogbal aanvragen als wedstrijdbal. Het is de bedoeling dat het betreffende team de bal bij zoveel mogelijk thuiswedstrijden gebruikt.

Foto’s: John Beckman