Kadoelen opnieuw met minimaal verschil onderuit tegen Hellas Sport

Kadoelen is er niet in geslaagd om de finaleronde van de nacompetitie, voor promotie naar de zaterdag tweede klasse, te bereiken. Nadat er vorige week met 0-1 werd verloren van Hellas Sport ging de ploeg van Jordi van Beek opnieuw onderuit met dezelfde cijfers. In Zaandam werd het 1-0.

De hitte speelde Hellas Sport in de kaart, dat met de 0-1 overwinning uit de heenwedstrijd op zak achterover kon leunen en gokken op de counter. Wederom mocht Kadoelen het spel maken en was het de betere ploeg, alleen kwamen zij net als vorige week niet tot scoren. In de eerste helft vielen er weinig hoogtepunten te noteren en lag het tempo in de wedstrijd, mede door de vele onderbrekingen voor drinkpauzes, niet hoog. Sergio Vlijter was het dichtst bij de openingstreffer toen hij zijn kopbal tegen de lat uiteen zag spatten.

Na de rust startte Kadoelen goed en fel. Uit een goede aanval schoot Robin Hemminga over. De gasten voerden de druk op, maar moest in het laatste kwart van de wedstrijd oppassen voor een tegenaanval. Dat gebeurde uiteindelijk ook. Kiefer Smis maakte oog-in-oog met doelman Mike Oudshoorn geen fout: 1-0. Dat hij nog op het veld mocht staan was extra zuur voor de Amsterdammers, omdat eerder twee elleboogstoten niet gezien werden door het arbitrale trio.

Het lukte Kadoelen niet meer om op gelijke hoogte te komen. Ondanks het mislopen van de volgende ronde was vertrekkend trainer Jordi van Beek lovend over zijn ploeg. “We hebben de nacompetitie gehaald en dat was de doelstelling dit seizoen. De mannen hebben gestreden als gladiatoren en nog belangrijker: niet hun koppie laten hangen vandaag en niet uitgevallen tegen de ongelukkig fluitende scheidsrechter.”

Voor volgend seizoen blijft de groep, die onder leiding zal staan van Erwin Römer, intact. Iedereen die tegen Hellas Sport op het wedstrijdformulier stond draagt ook volgend seizoen het shirt van de Amsterdammers, op aanvoerder Patrick Pigge (stopt) na. Bovendien hoopt de club volgend seizoen Danny van Noord weer te kunnen verwelkomen. Hij had afgelopen donderdag een zwaar scooterongeluk en is gelukkig goed uit de coma gekomen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag

Foto’s Theo van Vlaanderen/Zaanse Sportkrant

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)