Kadoelen pakt derde nacompetitieticket tegen ZCFC

Kadoelen maakt in de nacompetitie kans om te promoveren naar de tweede klasse. Door een overtuigende 2-5 overwinning op bezoek bij het ZCFC van de nieuwe trainer Erwin Römer verzekerden de Amsterdammers zich van de vierde plaats in de zaterdag derde klasse A.

In de eerste twintig minuten speelde de ploeg van Jordi van Beek erg nerveus en kon het niet echt een vuist maken. Uit het niets kwamen de gasten aan de leiding. Een goedlopende aanval werd door Landrij Monni voor het doel getrokken op Mitch van Ankeren, die de score opende: 0-1. Vier minuten later lag de 0-2 er al in. Van Ankeren werd bereikt na een steekbal van Yassir Azaouimi en legde de bal breed op de meegelopen Bryan Fleysman. ZCFC kwam er niet aan te pas en Kadoelen liet het na om verder uit te lopen.

Vlak na rust gooiden de Amsterdammers het duel definitief in het slot. Waar een kopbal van Van Ankeren eerst nog werd gepakt door doelman Remco van Dijk, leverde de sluitpost de bal even later ongelukkig in bij Monnie, die Van Ankeren een niet te missen kans gaf: 0-3. Direct vanuit de aftrap had de aanvaller van Kadoelen dé mogelijkheid op zijn derde van de middag, alleen stond de paal deze treffer in de weg. Ook Robin Hemminga raakte het houtwerk.

Het bleef eenrichtingsverkeer richting het doel van ZCFC. Van Ankeren kon niet bij een strakke voorzet van Monni komen, maar Fleysman stond wel goed opgesteld bij de tweede paal om voor de 0-4 te zorgen. Daarmee was de wedstrijd beslist. Monni was zelf ook nog trefzeker toen de bal terugsprong nadat een omhaal van Van Ankeren tegen de lat eindigde: 0-5.

Kadoelen nam gas terug en de thuisploeg slaagde erin om de eer een beetje te redden. Twee doelpunten van Robbie de Jonge zorgden voor de 2-5 eindstand. Door de overwinning gaan de Amsterdammers over Reiger Boys naar de vierde plaats. Dat is voldoende om een vervangende periodetitel, voor de hoogst geklasseerde ploeg zonder prijs, over te nemen. In de nacompetitie begint Kadoelen met een thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Hellas Sport.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Theo van Vlaanderen / Zaanse Sportkrant

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)