Kadoelen pakt verdiend punt tegen koploper Castricum

Kadoelen kan in 2017 geen potten meer breken. De ploeg van Jordi van Beek is door een slechte reeks gekelderd op de ranglijst en moet nu zelfs rekening houden met de nacompetitieplaatsen voor lijfsbehoud. Op bezoek bij koploper Castricum wisten de Amsterdammers zich enigszins te herpakken met een knap gelijkspel: 1-1.

Dat terwijl Kadoelen slecht begon aan de wedstrijd in de kustplaats. De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen de gasten al tegen een achterstand aankeken. Balverlies op het middenveld stelde Castricum in staat om snel om te schakelen. Met een afgemeten voorzet stelde Carlo Vrijburg aanvaller Sebastiaan Weber in staat om de score te openen: 1-0.

De afgelopen weken was dit voor de Amsterdammers het moment om de hoofden te laten hangen en de wedstrijd te vervolgen met veel gezeik. Nu was het echter anders. Het laatste half uur van de eerste helft was voor Kadoelen. Castricum werd teruggedrongen tot de eigen helft en kon er alleen maar uitkomen met een lange bal. Dit werd bekroond met de gelijkmaker. Na een combinatie met de van een blessure teruggekeerde Brian Fleysman tekende Mitch van Ankeren voor de 1-1 ruststand.

De tweede helft had een hoger tempo dan het eerste bedrijf. Een slagveld op het middenveld zorgde ervoor dat de wedstrijd beslist op kleine details beslist zou kunnen worden. Een slippertje van Sharif Williams – hij kopte de bal te kort terug naar doelman Mike Oudshoorn – zorgde ervoor dat Oudshoorn dit moest corrigeren ten koste van een strafschop. De penalty van Vrijburg werd door de sluitpost gekeerd, die er ook in de rebound op tijd bij was om de 2-1 te voorkomen.

In de laatste vijftig minuten golfde het spel op en neer en kon de bevrijdende treffer aan beide kanten vallen. Fleysman schoot over het doel, waar hij beter breed kon leggen op Landrij Monni en aan de andere kant moest Oudshoorn handelend optreden bij een schot van Stephan Zielstra. Castricum moest de wedstrijd uitspelen met tien man na een tweede gele kaart voor Michael Obioha. Veel maakte het niet meer uit, want doordat het hoge tempo zijn tol had geëist, namen beide ploegen in de slotfase genoegen met een punt.

Voor Kadoelen is het een belangrijk punt, bovendien het eerste punt in 2017. De Amsterdammers klimmen hierdoor naar de negende plaats. De voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt slechts vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto boven: John Beckman