Kadoelen na ruime winst op De Meteoor met één been in volgende ronde

Zaterdag derdeklasser Kadoelen heeft het nieuwe seizoen met een grotendeels gerenoveerde selectie goed ingeluid. De ploeg van Jordi van Beek was in de eerste wedstrijd van de districtsbeker met ruime cijfers te sterk voor het zaterdagelftal van De Meteoor en staat door de 7-2 zege met één been in de volgende ronde.

Kadoelen kon tegen de zaterdag vierdeklasser nog niet in de sterkste formatie aantreden. Zo moesten een aantal spelers nog verstek laten gaan vanwege vakantie en blessures en waren aanwinsten Donny Geel (De Meteoor zondag) en Mitch van Ankeren (DRC) geschorst. Dit weerhield de Amsterdammers er niet van om direct vanaf het fluitsignaal het initiatief te nemen en had de ploeg het betere van het spel.

Kadoelen - De Meteoor 022

De Meteoor probeerde Kadoelen met fysiek en soms hard spel uit het eigen tempo te houden, maar de ploeg van oud-Kadoeler Wesly Venema slaagde daar niet in. Daarnaast keek de thuisploeg halverwege al tegen een 0-3 achterstand aan door doelpunten van Stefan van Vuuren, Landry Monni en Robin Hemminga.

Kadoelen - De Meteoor 017

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van De Meteoor. Kadoelen liep moeiteloos uit naar een 0-7 dankzij wederom Monni (nog twee treffers), Shariff Willems en Jaouad Aarbi. De laatste twintig minuten was het beste van het spel eraf en werden de gasten wat gemakzuchtig. De Meteoor kreeg de kans om nog iets terug te doen, maar treffers van Kevin Slee en Chris Hubeek waren slechts nog voor de statistieken van belang.

De derby in Amsterdam-Noord eindigde uiteindelijk in 2-7, in het voordeel van de zaterdag derdeklasser. Door het terugtrekken van het zondagelftal van Buiksloot kan Kadoelen zich volgend weekend bij winst tegen Sloterdijk plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker.

Met dank aan Merlijn Rademaker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!