Kadoelen
Kadoelen komt uit in zaterdag 5A

Kadoelen slikte bittere degradatie: ‘Geen verplichtingen in Vijfde klasse’

Kadoelen ontsnapte niet aan dat wrede lot van degradatie. De vereniging moet volgend seizoen het geluk een niveau lager beproeven. Toch zit men niet in zak en as in Amsterdam -Noord, een kwestie van even uithuilen en opnieuw beginnen. De spelers die de degradatie meemaakten zijn de club trouw gebleven en vormen komend seizoen het tweede elftal.

Voor de nieuwe trainer-coach Michel Lion ligt er een leuke uitdaging te wachten. ,,Ik ben sowieso tevreden over de competitie-indeling, waarin we vier teams treffen die met ons zijn gedegradeerd uit de Vierde klasse”, zo liet Lion direct na de bekendmaking van de indeling weten. In de vijfde klasse A treft Kadoelen onder andere stadsgenoot De Volewijckers. Kijk hier voor de volledige indeling.

Lion, die een verleden heeft bij Kadoelen, treft een levendige vereniging. ,,Ik heb er ook absoluut zin in. Of ze nu wel of niet erin zouden blijven, maakte voor mij geen heel groot verschil. Ik heb vijf seizoenen gespeeld bij Kadoelen en met het eerste elftal zijn we in 2006 kampioen geworden. Ik ben rond 2009 nog even teruggekeerd. Ik ken de club goed. Veel oude bekenden die er rondlopen. Ik begin weer op nul bij Kadoelen, maar het is altijd prettig als je bekenden binnen een vereniging treft.”

Natuurlijk, ook Lion wil weer hogerop. ,,Ik was de laatste jaren vooral jeugdtrainer, mij wacht een nieuwe dynamiek. We gaan kijken waar we samen gaan uitkomen. We gaan bij Kadoelen werken met een geheel nieuwe selectie. Spelers vanuit de J019 zijn doorgeschoven en enkele spelers van buitenaf zijn erbij gekomen om bij kadoelen te voetballen. We willen uiteindelijk wel graag terug naar de vierde klasse, maar het is geen ‘harde’ verplichting. We hebben het in elk geval niet als concreet doel gesteld. Ik krijg veel (onervaren) bovenbouw jongens erbij, maar daar heb ik het volle vertrouwen in.”

Selectie sv Kadoelen seizoen 2024-2025

Destine 

Aigbedo

Younes 

Ajbar el Gueriri 

Saviour

Best 

Issam 

Boussaid 

Bilal 

Bouzalmad

Daan 

Castro 

Redouan

Chaara 

Damiano 

de Jong

Robert  

Detlaff

Rida 

Echriff

Jamal 

Eddine el Hadj 

Shakar 

Jamal 

Hassan 

Janah

Senna 

Muntslag

Luciano 

Olensky

Yassir 

Taibi

Stefan 

van Leijen 

Finn 

Verwerr

Mis niets van het voetbalnieuws in en rondom Amsterdam. Via deze site blijf je ook in de zomerstop op de hoogte.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)