Kadoelen stelt Marc Onsia aan als opvolger van Rob Hersche

Marc Onsia gaat vanaf komende zomer weer aan de slag als trainer. Hij volgt bij zaterdag derdeklasser Kadoelen de vertrekkende Rob Hersche op, van wie de club na één seizoen afscheid neemt omdat er geen klik is tussen trainer en spelers

“Kadoelen is een leuke en gezellige club, daar hou ik van. Vorig jaar heb ik privé niet zo’n goed jaar gehad en stond mijn hoofd er niet naar om te gaan trainen, maar nu heb ik er weer zin in”, zegt de oefenmeester. Momenteel zit hij zonder club nadat hij een jaar geleden tussentijds moest vertrekken bij HBOK. Afgelopen weekend zag Onsia zijn nieuwe club al spelen tegen De Dijk (5-2 nederlaag, red.). “Het viel mij op dat het organisatorisch niet heel goed staat. Ik denk dat er wel iets van te maken valt. Er zit zeker meer potentie in dan de huidige plek.”

Vorig seizoen was Onsia al dicht bij een overeenkomst met de club, maar koos het bestuur ervoor om ‘out of the box’ te denken met een trainer die niet bekend is in Amsterdam-Noord. “Je ziet dat ik daar nu op moet terugkomen”, zegt voorzitter Henk Blaauw. “Je probeert altijd het beste voor je vereniging boven water te krijgen. We hadden voor Rob gekozen omdat hij helemaal onbekend was, een goede voetbalachtergrond, technisch goed. Maar de klik met de huidige groep is er niet. Dat kan gebeuren, dat je een verkeerde keuze maakt. Niet ieder huwelijk houdt het vol. Dit is een mooie scheiding. Er wordt niet met rotte appelen, peren en modder gegooid. We gaan echt in goed overleg uit elkaar.”

Momenteel bezet Kadoelen de voorlaatste plek, wat aan het eind van de rit nacompetitie betekent. Blaauw: “We willen zonder meer in de derde klasse blijven. Daar moeten we in de laatste wedstrijden als een gek aan gaan werken. Ik hoop de jongens, na het bekendmaken van een nieuwe trainer voor volgend seizoen, een drive hebben. Ik hoop dat we erin blijven en met Marc gaan we hopelijk weer in de hogere regionen voetballen.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)