Kadoelen stijgt door ruime zege op DCG naar vierde plek

Kadoelen heeft in de zaterdag derde klasse A hele goede zaken gedaan om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De ploeg van Jordi van Beek won zelf overtuigend de Amsterdamse derby van DCG (9-2) en zag concurrenten HCSC en OFC punten laten liggen. Daardoor heeft Kadoelen nu de vierde plaats in handen en staat het slechts twee punten achter de derde plek.

Bij het eerste schot op doel van de thuisploeg was het gelijk raak. Robin Hemminga pikte de bal op, kon doorlopen en DCG-doelman Redouane Krap zag er niet goed uit toen de bal in het doel verdween: 1-0. In de daaropvolgende twintig minuten vielen er een aantal kleine kansen te noteren, maar liet de afronding te wensen over. Pas na een klein half uur kwam Kadoelen op 2-0. Landrij Monni liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien, omspeelde Krap en schoof de bal eenvoudig binnen.

Al vroeg in de wedstrijd was DCG, dat in de competitie nergens meer voor speelt, rijp voor de slacht. Sharif Willems bediende na een fraaie aanval de mee opgekomen Yassi Azaoumi voor de 3-0. Even later leek Monni een doelpunt aan de volledig vrijstaande Mitch van Ankeren te gunnen, maar hij schrok van deze enorme kans en schoot hoog over. De 4-0 viel alsnog vlak voor rust nadat Monni deze keer zelf afdrukte.

Na de hervatting ging Kadoelen door met aanvallen. Jimmy Outhuijze kwam goed door aan de linkerkant en bediende tot twee maal toe Van Ankeren, alleen had de normaal makkelijk scorende spits het vizier niet op scherp. Aan de andere kant redde Sil Zijlstra de eer voor DCG. Na de eerste uitval van de gasten schoot hij uit een moeilijke hoek raak: 4-1. DCG putte hier moed uit en ging gelijk op zoek naar de tweede treffer. Kadoelen-doelman Mike Oudshoorn kreeg een schot van Maikel Zinhagel niet klem, maar in de rebound schoot diezelfde Zinhagel naast.

Daarna richtte Kadoelen zich weer goed op om de voorsprong verder uit te breiden. Vanaf de rand van het strafschopgebied bracht Outhuijze de 5-1 op het scorebord. Vijf minuten later was diezelfde Outhuijze met een goede voorzet de aangever op Hemminga, die zijn tweede van de middag maakte. Door miscommunicatie in de achterhoede van Kadoelen kon Iliass Bourajjaj nog iets terug doen namens DCG (6-2), maar dat verzachtte het leed niet.

De Noord-Amsterdammers waren niet van slag en gingen ongestoord door. Met een prachtige stift tekende Willems voor de 7-2; het vlagsignaal van de grensrechter van DCG werd overruled door de scheidsrechter. Dit tot groot ongenoegen van de gasten, die hevig protesteerden. Ahmed Ettajiri kreeg hier zelfs de rode kaart voor, waardoor DCG de wedstrijd met tien man moest uitspelen. Kadoelen profiteerde hier nog van door verder uit te lopen naar 9-2. Beide treffers kwamen op naam van Van Ankeren.

De vierde plaats, die aan het eind van de rit zeer waarschijnlijk nacompetitie oplevert, is nu in handen van Kadoelen. Overigens zijn de verschillen klein, want de voorsprong op de aankomende tegenstander Reiger Boys (zevende) bedraagt slechts twee punten. DCG blijft onbedreigd op de tiende plek staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)