Kadoelen

Kadoelen trekt aan het langste eind in doelpuntenfestijn

SV Kadoelen heeft tegen De Meer 3 hele belangrijke punten gepakt in de strijd om handhaving. Na een zinderende slotfase, was het de ploeg uit Amsterdam-Noord die aan het langste eind trok. Dankzij deze overwinning gaat Kadoelen De Meer voorbij op de ranglijst in de 3e klasse B.

De Meer zette Kadoelen vanaf minuut 1 onder druk. Dit resulteerde in de tweede minuut dan ook in een grote kans maar Mike Oudshoorn wist nog te redden. De volgende grote kans was voor de thuisploeg. Donny Geel werd doormiddel van een diepe bal weggestuurd en faalde niet. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van deze voorsprong. Een scherpe corner van Felix Gerretsen werd bij de eerste paal strak binnen gekopt, door spits Jesse Nagtegaal. Na krap een half uur nam de uitploeg de leiding. Na een mooie actie van Nagtegaal geeft hij de bal voor, waarna die eerst nog gemist werd maar wanneer Davy Schniedewind de bal opeens voor zijn voeten kreeg, twijfelde hij geen moment en scoorde. Heel Kadoelen dacht echter aan buitenspel maar de grensrechter stak zijn vlag niet omhoog. Vervolgens kreeg hij dermate veel kritiek over zich heen, dat hij besloot te stoppen en moest er een grensrechterswissel plaatsvinden. Paar minuten daarna was het alweer gelijk, de ploeg van Marc Onsia kreeg een strafschop, wegens hand en Jimmy Outhuijze schoot de gelijkmaker binnen. Dat er niet nog meer gescoord werd in de eerste helft lag er vooral aan dat Kadoelen het vizier niet op scherp had, met name Geel kreeg genoeg kansen om te scoren.

Na de rust kreeg Kadoelen als eerst een grote kans maar het schot met rechts van Barry Kuiper, raakte enkel de paal. Een kwartier voor tijd bracht Onsia, Bryan Fleysman binnen de lijnen, in de hoop iets te kunnen forceren. Dit bleek een gouden wissel te zijn. Zijn eerste poging werd nog van de lijn gehaald maar kort daarna bleek hij, met 2 doelpunten, een echte goalgetter te zijn. Allebei de doelpunten kwamen wat gelukkig tot stand maar ook die tellen en Kadoelen leek met nog 10 minuten te spelen, af te stevenen op een hele belangrijke overwinning. Maar kort daarna kreeg ook De Meer een penalty, weer wegens hands. Ook Jorrit Blaas faalde niet en 1 minuut voor tijd werd het nog zelfs 4-4. De ingevallen Lucos Lopes leek de bal met de hand mee te nemen  maar de scheidsrechter zag het niet en Lopes schoot de bal, tot woede van de spelers van Kadoelen, binnen. De Meer leek met de schrik vrij te komen en Kadoelen onder zich te houden in de ranglijst maar Outhuijze werd de held van de middag. De linkspoot werd diep gestuurd en Roy Wismeijer stond net verkeerd waardoor Outhuijze de matchwinner kon worden.

Tekst: Kasper Spruijt

Archieffoto: Hans van Beek

De Meer zaterdag hoopt op nieuwe spelers: “Deze Zaterdag 1 moet voor de club behouden blijven”