Kadoelen vergeet tegen Zeemacht aan doelsaldo te werken

Door een eenvoudige overwinning op hekkensluiter Zeemacht heeft Kadoelen zich in de strijd om de vierde plaats van de zaterdag derde klasse A gemengd. Het enige wat de ploeg van Jordi van Beek naliet, is dat de uitslag slechts 3-1 was, waarbij het doelsaldo misschien nog een rol kan spelen voor een plek in de nacompetitie.

Het duel werd vorige week uitgesteld vanwege het 100-jarig bestaan van Zeemacht. De club uit Den Helder, die laatste staat en volgend seizoen van de zaterdag naar de zondag gaat, speelt in de laatste wedstrijden nergens meer om. Kadoelen maakte hier gebruik van door vroeg druk te zetten en Zeemacht kon hier moeilijk onderuit voetballen. Tot de vijftiende minuut leverde dit niet veel op, totdat Mitch van Ankeren bij een strakke voorzet van Jimmy Outhuijze profiteerde van een foutje van doelman Ter Haak: 1-0.

Direct na de aftrap had het zelfs 2-0 moeten worden. Landrij Monni ging goed diep, maar de inzet van Bryan Fleysman uit diens voorzet was te zacht. Bij een verkeerde omschakeling van Kadoelen kwam Zeemacht verrassend genoeg op gelijke hoogte. De bal werd ingeleverd bij Bastiaan Snellerman, die Remsey Carmelia voor doelman Mike Oudshoorn zette. De spits van de gasten zette makkelijk de 1-1 op het scorebord.

Kadoelen was niet van slag door de tegentreffer en liet in de daaropvolgende twintig minuten liefst vier honderd procent kansen onbenut. Monni ging voor eigen succes in plaats van voorgeven op de vrijstaande Van Ankeren, een schot van Outhuijze werd gekeerd door Ter Haak, in de rebound schoot Van Ankeren tegen de paal en even later zocht Monni het doel veel te hoog. Vlak voor rust slaagde de thuisploeg er alsnog in om aan de leiding te komen. Fleysman werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Van Ankeren benutte de toegekende strafschop: 2-1.

In de tweede helft wilde Kadoelen verder uitlopen, maar lukte het niet bij de Amsterdammers. Een omhaal van Outhuijze had een beter lot verdiend toen de bal van de lijn werd gehaald. Toch zorgde diezelfde Outhuijze er nog voor dat het 3-1 werd door een voorzet van invaller Sander Ebbe, die na acht maanden blessureleed zijn rentree maakte, binnen te lopen. Daar bleef het bij, want verder kwam Kadoelen niet.

De ploeg van Jordi van Beek klom door de zege naar de zesde plaats, op slechts twee punten van de vierde plek (HCSC, red.). De nummer vier mag aan het eind van de rit zeer waarschijnlijk deelnemen aan de nacompetitie voor promotie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)