Home / Algemeen / Kadoelen vergooit periodetitel met gelijkspel tegen PSZ
Foto John Beckman: Enorme teleurstelling bij Kadoelen na d gelijkmaker van Jason Hoost (PSZ)

Kadoelen vergooit periodetitel met gelijkspel tegen PSZ

In de derde klasse A heeft Kadoelen een enorme kans laten liggen om de tweede periode te winnen. De ploeg van Jordi van Beek moest winnen bij PSZ in Zaandam, maar de club uit Noord bleef tegen het op de laatste plaats bivakkerende PSZ steken op 2-2. Weg periodetitel.

Hellas Sport, dat zelf niet in actie kwam, behoudt zo een voorsprong van een punt op Kadoelen en kon onverwachts een feestje vieren. PSZ had dit seizoen pas zes punten verzameld en juist tegen Kadoelen kwam daar een zevende punt bij. Doelman Mike Oudshoorn kan het uren na de wedstrijd nog steeds niet echt geloven. Oudshoorn: “Het is echt een enorme teleurstelling. De reden waarom het niet gelukt is? Ik weet het niet. Die is ver te zoeken. Misschien toch een stukje onderschatting. Ik weet het echt niet.”

PSZ Kadoelen

Na twintig minuten kwam Kadoelen op achterstand, maart nog voor rust zorgde Brian Fleijsman voor de gelijkmaker. Oudshoorn: “In de rust zeiden we dan ook dat er niets aan de hand was en dat het nog wel goed zou komen.” Toen het twintig minuten voor tijd 1-2 werd door Lorenzo Resida leek het feest echt te kunnen beginnen.

Foto John Beckman: Lorenzo Resida schreeuwt het uit van vreugde nadat hij Kadoelen op 1-2 heeft gezet
Foto John Beckman: Lorenzo Resida schreeuwt het uit van vreugde nadat hij Kadoelen op 1-2 heeft gezet

Oudshoorn: “Iedereen was uitzinnig. Ik denk dat we er iets te lang van genoten hebben want vijf minuten later was het weer gelijk toen een afgeslagen vrije trap opnieuw werd ingezet en de bal via een kluts achter me in het doel belandde.” Jason Hoost gaf uiteindelijk het laatste tikje.

In de resterende tien minuten vielen er geen kansen meer te noteren. En zo verspeelde Kadoelen op een wel zeer knullige manier de tweede periode. Oudshoorn: “Twee weken geleden tegen Sporting Andijk hebben we het eigenlijk al laten liggen door met 2-3 te verliezen. We hebben twee grote kansen gehad om de periode te winnen en dat hebben we niet gedaan. De derde periode zal gezien de tegenstanders ene stuk lastiger worden, al liggen die ploegen die hoger staan ons een stuk beter. En anders  moeten we de nacompetitie maar zien te halen via de eindstand.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman