Kadoelen verrast Purmersteijn (zaterdag) met belangrijke zege

Zaterdag derdeklasser Kadoelen is er nu wel in geslaagd om een promotiekandidaat te verslaan. Nadat de ploeg van Marc Onsia vorige week met lege handen achterbleef tegen Wartburgia (3-2), verrasten de Amsterdammers nu tegen nummer drie Purmersteijn. Door een 3-2 zege is de weg omhoog ingeslagen.

In het eerste kwartier ontsnapte de thuisploeg een aantal keer aan een vroege tegentreffer. Jermaine Ristie en Ricardo Stam hadden het vizier niet op scherp staan, terwijl een schot van Samir Alilouch kracht miste. Bij de eerste de beste aanval van Kadoelen was het gelijk raak. Een voorzet van Jimmy Outhuijze verdween, gedragen door de hard wind, hoog over doelman Aron van Boesschoten in de verre kruising: 1-0.

Kadoelen kwam tegen de verhouding in aan de leiding en was direct daarna zelfs dicht bij de 2-0. Een inzet van Outhuijze werd knap gekeerd door Van Boesschoten. Vijf minuten voor rust slaagde Purmersteijn erin de achterstand weg te poetsen. Waar de lat een gelijkmaker van Ricardo Stam in de weg lag, bracht Kevin Hijlkema de bezoekers met een rake vrije trap alsnog langszij: 1-1.

Na de theepauze had Purmersteijn de wind in de rug. Hier werd zelden gebruik van gemaakt en Kadoelen-doelman Mike Oudshoorn kreeg nauwelijks werk te verrichten. Bovendien nam Kadoelen brutaal de leiding terug in handen. Een matig genomen vrije trap van Sergio Vlijter werd door Mitch van Ankeren alsnog tot doelpunt gepromoveerd. Zeven minuten voor tijd tekende de clubtopscorer zelfs voor de 3-1 door goed te reageren op een rebound. Purmersteijn pompte er nog een slotoffensief uit, maar verder dan een tweede treffer Hijlkema kwam het niet: 3-2.

Voor Kadoelen was dit een knappe en ook belangrijke overwinning, omdat concurrenten Buiksloot en ZCFC verloren. De achterstand op de veilige zone is teruggebracht naar twee punten. Purmersteijn kan inmiddels het kampioenschap definitief uit het hoofd zetten. De nummer drie van de ranglijst staat op tien punten van koploper HBOK.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.