Kadoelen is het eiken goed begonnen door Blauw Wit (W) te verslaan

Kadoelen verslaat Blauw Wit W met minimaal verschil

Kadoelen heeft in zaterdag 3A de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen van Blauw Wit Wormerveer. In Westknollendam werd het 0-1 voor de Amsterdammers. Kadoelen maakte in de eerste helft het verschil door een vrije trap van Stefan van Vuuren.

In de openingsfase waren beide teams in evenwicht. Kadoelen had veel de bal en Blauw Wit leunde achterover. In de 23e minuut kreeg Kadoelen een vrije trap rond 16 meter waarna Stefan van Vuuren de 0-1 tegen de touwen schoot. De fase na de openingstreffer was overduidelijk voor Kadoelen. Binnen vijf minuten stond Kadoelen-rechtsbuiten Ismael el Rharaissi twee keer oog in oog met de Blauw-Wit-goalie, maar hij miste beide keren.

Stefan van Vuuren met de 0-1

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Kadoelen bleef de makkelijker voetballende ploeg en Blauw Wit probeerde met het nodige opportunisme gevaar te stichten. Elton Craig had in de 51e minuut de eerste echte kans van de gastheren moeten benutten. Na een goede pass van Danny Roos schoot hij echter net over. Niet veel later verdwenen twee vrije trappen van Danny Roos over de goal.

Blauw Wit - Kadoelen

Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal had Kadoelen een sterke fase waarin het de wedstrijd kon beslissen. Bryan Fleysman wist een door hem zelf gecreëerde kans voor open doel niet promoveren tot treffer. Vlak daarna kreeg Kadoelen meerdere kansen om de achterstand voor Blauw Wit onoverbrugbaar te maken. Omdat dit niet gebeurde, bleef Blauw Wit in de race om een punt uit het vuur te slepen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg de thuisclub nog een enorme kans, maar het bleef 0-1.

Verslag Michael Tiebesl
Foto’s Zaanse Sportkrant

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)