Kai Meeuwsse (OSV): “Wil na 13 wedstrijden op 21 punten staan”

Met negen punten uit zes wedstrijden is OSV het seizoen in de tweede klasse niet begonnen zoals vooraf werd verwacht. Toch maakt trainer Kai Meeuwsse zich niet druk en vindt de oefenmeester dat ze in Tuindorp-Oostzaan prima aan het seizoen begonnen zijn.

“In het eerste jaar hielden ze nog geen rekening met ons”, zegt Meeuwsse. “Omdat we vorig seizoen als derde zijn geëindigd, wordt daar nu heel anders naar gekeken. Dan wordt van buitenaf geroepen dat OSV in de top-3 moet eindigen, maar we hebben als doelstelling om tussen de 43 en 45 punten te halen. Daarvoor zitten we prima op koers.”

De oefenmeester denkt dat zijn ploeg al wat verder kunnen zijn. Dit had vooral te maken met een bepaald niet ideale voorbereiding op de competitie. “Dat komt omdat veel spelers nog op vakantie waren of kaarten hadden voor festivals. Daardoor train ik eigenlijk pas twee weken met een complete selectie. Sommige jongens moesten meteen negentig minuten spelen, terwijl ze nog niet helemaal fit waren en hebben we weer te maken met een aantal blessures.”

Ondanks de slechte voorbereiding vindt Meeuwsse dat OSV op dit moment staat waar het hoort te staan, zeker als je kijkt naar de tegenstanders die het al voor de kiezen kreeg. “Afgelopen zaterdag waren we niet goed, maar in de andere wedstrijden hebben we goed gespeeld. We zijn negen spelers kwijtgeraakt en dat waren niet de minste jongens. Dat hebben we aangevuld met jong talent en die hebben wat tijd nodig om aan het niveau te wennen. DVVA, ZOB en HBOK zijn drie hele goede ploegen en daar hebben we gewoon vier punten tegen gepakt.”

Foto: Mitchel Beckman | Mischa Klaver, Muus Visser en Bas ter Haak strijden om de bal tijdens DVVA - OSV (1-1)
Foto: Mitchel Beckman | Mischa Klaver, Muus Visser en Bas ter Haak strijden om de bal tijdens    DVVA – OSV (1-1)

Voor OSV zal het de komende weken in ieder geval niet makkelijk worden om punten te verzamelen met een zwaar programma voor de boeg. “We krijgen nu BOL en WV-HEDW. Dat zijn twee hele goede ploegen en daar moeten we doorheen zien te komen. Als we daar drie punten tegen weten te pakken, is dat prima, want ik weet zeker dat wij daarna onze punten wel gaan pakken. Met 21 punten na de eerste dertien wedstrijden zou ik heel tevreden zijn.”

Toch gaan de ambities van de club verder dan leuk meedoen in de tweede klasse. Drie jaar geleden riep Meeuwsse nog dat OSV binnen drie jaar naar de eerste klasse wil. “We hebben ambities, maar moeten ook realistisch zijn. Er zijn gewoon betere ploegen dan OSV in de competitie en als we bovenaan in de middenmoot eindigen is dat ook prima. Ik kijk naar het aantal punten dat we halen en welke positie we dan ook de ranglijst hebben, zien we dan wel weer. OSV is niet de club waar prestaties boven alles gaan. Die uitstraling wil het team wel hebben. We hebben een goede ploeg die tot grootse dingen in staat is, maar op slechte dagen kunnen we ook door de mand vallen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: RickySportsPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)