Home / Algemeen / Kai Meeuwsse verlengt contract: “Trots dat ik trainer van SDZ mag zijn”

Kai Meeuwsse verlengt contract: “Trots dat ik trainer van SDZ mag zijn”

Het is voor Kai Meeuwsse de ‘Doutzen Kroes onder de Amsterdamse amateurclubs’; de beste plek voor hem als trainer is aan de Transformatorweg bij SDZ. Woensdagavond verlengde de oefenmeester zijn contract bij de koploper van de zondag derde klasse C.

Lang hoefde er niet over getwijfeld worden. Meeuwsse wilde door, de technische commissie van de club wil door. “Het is een mooie relatie, iedereen is tevreden. Het klikt, het past goed. Er gebeurt hier echt iets moois. SDZ is een machine die op stoom komt. Ik ben er trots op dat ik trainer van SDZ mag zijn. Dit was een trein die voorbij kwam en ik zeker niet had willen missen.”

Meeuwsse nam afgelopen zomer het stokje over van Ron van der Velde, die met de Amsterdammers naar de derde klasse promoveerde. Met elf nieuwe spelers kwam er geen einde aan de opmars van SDZ. De promovendus gaat de winterstop in als koploper met een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger RODA’23. “Vooraf had ik ons als doel gesteld rond deze tijd in de top-3 te staan, dus we lopen voor op schema.”

Bovendien heeft de oefenmeester wat teweeg gebracht. “Laatst kwam iemand naar mij toe die ik lang niet rond de velden heb gezien en hij gaf mij het mooiste compliment dat je als trainer van een club kan krijgen: ‘het is weer leuk om bij SDZ te komen kijken’. Een leuke ploeg, na afloop keigezellig. Zo hoort het ook. En dat zie je niet zo vaak meer in de stad. Wij voldoen precies aan hoe een Amsterdamse voetbalmiddag zou moeten zijn. En het is fijn om daar onderdeel van uit te kunnen maken.”