Kai Meeuwsse vertrekt bij OSV en wil omhoog

Kai Meeuwsse vertrekt na dit seizoen bij zaterdag tweedeklasser OSV. De oefenmeester heeft zelf besloten de club uit Oostzanerwerf na drie seizoenen te verlaten. “Ik mis een bepaald ambitieniveau bij de club, dan moet ik zelf in de spiegel kijken.”

“Als trainer ben ik normaal honkvast en ik had vorig seizoen toen ik bijtekende ook de intentie langer te blijven. OSV is echt een fantastische club, heel familiar, maar ik mis een bepaald ambitieniveau”, verklaart Meeuwsse zijn keuze. “Als trainer ben ik ambitieus en ik moet wel het gevoel hebben dat de club die ambitie deelt en dat ook wil faciliteren. OSV is een hele leuke club, echt een warm bad, maar voor hun gevoel zitten ze prima in de tweede klasse. Zij hoeven niet zo nodig omhoog. Dan moet ik in de spiegel kijken en dat heb ik ook gedaan.”

Maandag had de oefenmeester een gesprek met de club, waarin hij zelf aangaf na dit seizoen te vertrekken. “Ik weet dat ik er heel vroeg bij ben, vooral omdat ik op tijd wil zijn voor een nieuwe uitdaging. Nu heb ik voor mezelf de tijd om een mooie keuze te maken. Ik stap niet zomaar ergens in, het plaatje moet wel passen.”

Samen met Karel Bonsink (onder wie hij jarenlang assistent was bij FC Hilversum, red.) heeft Meeuwsse een project opgesteld waarin hij zich stapsgewijs omhoog zou kunnen werken. “De volgende stap in mijn ontwikkeling is richting de eerste klasse werken. Ik ga me inschrijven voor de cursus TC1 en denk aan een ambitieuze club in de tweede klasse die het doel heeft een stabiele eersteklasser te worden. Een andere optie is om assistent-trainer te worden bij een club op divisieniveau, zodat ik alle tijd heb voor de cursus.”

Woensdag maakte de oefenmeester zijn mededeling bekend aan de spelersgroep. “Er werd verdeeld op gereageerd. Sommige spelers vinden het jammer, anderen zijn juist opgelucht dat er nieuw elan voor de groep komt te staan. Gelukkig laat ik wel iets achter bij OSV, er staat een spelersgroep waar echt nog rek in zit.” Meeuwsse wil goed afsluiten bij de middenmoter van de zaterdag tweede klasse A. “Ik heb aangegeven dat we op dezelfde hand doorgaan. Ik ga ervan uit dat de spelersgroep ook nog graag om een prijs wil spelen.”

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)