Kai Meeuwsse volgt komend seizoen Jan de Haze op bij HBOK

Kai Meeuwsse is komend seizoen de nieuwe trainer van HBOK. De huidige SDZ-coach volgt Jan de Haze op, die de club na 2,5 jaar verlaat.

Aanstelling

Meeuwsse heeft een uitstekende staat van dienst. De trainer kwam media 2017 bij SDZ en wist in twee jaar tijd van de Derde Klasse naar Eerste Klasse te promoveren. Ook dit jaar draait de ploeg van Meeuwsse bovenin mee. “Hij doet het als trainer gewoon goed. Dus ik denk dat we het uitstekend doen dat hij nu komt trainen bij HBOK”, vertelt Daan Braspenning, onderdeel van de Technische Commissie van HBOK.

De oefencoach is zeker geen onbekende voor HBOK. “Wij kennen Kai al een lange tijd, onder meer omdat hij wel eens bij HBOK komt kijken.” Toen eenmaal was bekendgemaakt dat Jan de Haze bij de club gaat stoppen, nam het HBOK-bestuur contact op. “Kai heeft aan ons vervolgens zijn verhaal verteld over hoe hij traint en met spelers omgaat. Dat verhaal beviel ons goed. Hoe het precies gaat lopen, moeten we natuurlijk nog allemaal afspreken. Dat zal de komende tijd vorm krijgen.”

Diploma

De trainer vertrekt bij SDZ, omdat hij niet beschikt over een TC-1 diploma. Meeuwsse had een jaar dispensatie, maar moet dus alsnog stoppen. “Dat is voor ons natuurlijk ook een beetje opportuun, want wij spelen momenteel Tweede Klasse en willen graag promoveren naar de Eerste Klasse”, legt Braspenning uit. “Maar het moet de toekomst uitwijzen. Mochten we promoveren, dan hebben we volgend seizoen in ieder geval een dispensatiejaar. Maar dat zien we dan wel weer.”

Voorbereiding

Het komende half jaar gaan de club en trainer gebruiken om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. “Uiteraard houdt Jan (de Haze, red.) alle vrijheid en ruimte om met de groep te werken, maar langzaamaan gaat de nieuwe trainer zich aan de groep voorstellen en zullen we gesprekken met spelers openen.” HBOK gaat in ieder geval de ingeslagen weg van de afgelopen jaren vervolgen. “Zoals het nu gaat, gaat het goed. Uiteraard heeft elke trainer zijn eigen idee, maar dat idee moet natuurlijk ook zeker bij HBOK passen. De visie van Kai is redelijk hetzelfde als die van HBOK, met gezelligheid hogerop, een leuke groep en goed voetbal. Natuurlijk moet de prestatie daarna ook volgen”, aldus Braspenning.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Meeuwsse naar HBOK: “Het voelt toch een beetje als thuiskomen”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)