Meeuwsse naar HBOK: “Het voelt toch een beetje als thuiskomen”

Kai Meeuwsse is vanaf aankomend seizoen de trainer van HBOK. De coach is erg blij met zijn volgende stap. “Ondanks dat het op een steenworp afstand van Amsterdam ligt, vind ik HBOK een échte Amsterdamse club die gezelligheid uitstraalt”, vertelt Meeuwsse.

Contact

“De liefde is ontstaan vanaf de periode dat ik trainer was bij OSV”, zo legt hij uit. “Sindsdien hengelen we al naar elkaar. Nu was het moment daar om een samenwerking aan te gaan.” Meeuwsse kwam bij de club niet alleen als trainer langs, ook als persoon heeft hij het bij de club altijd goed naar zijn zin. “Ik was daar regelmatig op zaterdag te zien om een bacootje te drinken en een pot voetbal te kijken. Dan leer je vanzelf mensen kennen. Dus ondanks dat ik daar nooit heb gewerkt, voelt het toch een beetje als thuiskomen. Je krijgt er op zaterdagmiddag een lekkere pot voetbal en na de wedstrijd is het gezellig.”

Sinds Meeuwsse in november zijn vertrek bij SDZ bekendmaakte, kwam er veel op hem af. “Toen ik besloot bij SDZ weg te gaan, heb ik een lijstje gemaakt met drie clubs. Twee van die clubs hebben mij gebeld. Toen HBOK vlak voor het nieuwe jaar belde, was het eigenlijk snel rond.”

Papieren

Meeuwsse ging weg bij SDZ, omdat hij niet beschikte over de juiste papieren voor de Eerste Klasse. Met de ambitie van HBOK om van de Tweede Klasse naar Eerste Klasse te komen, kan dit mogelijk ook bij zijn nieuwe club een probleem opleveren. “Natuurlijk is dat lastig, maar ‘so be it’. Stel dat we zouden promoveren, dan heb ik weer een jaar dispensatie. Maar promoveren is een lange weg. Ik hoop dat ze het redden. Mocht het niet lukken, dan gaan we er volgend jaar alles aan doen. De club heeft aangegeven graag in de Eerste Klasse te komen, dus daar ligt een mooie uitdaging.”

Voorbereiden

Het komende half jaar gaat Meeuwsse zich voorbereiden op zijn nieuwe klus. “De komende weken ga ik allereerst zitten met de beleidsbepalers van HBOK om te kijken naar het huidige elftal. Ik vind het belangrijk dat het elftal een écht HBOK-gezicht heeft.” Overigens is hij best tevreden over het materiaal dat er nu staat. “Als je kijkt naar het elftal dat er staat, dan is het een uitstekend team.”

Zijn overstap heeft ook als voordeel dat zijn ploeg niet langer op zondag, maar op zaterdag voetbalt. “Ik ben er trots op, ook vanwege de thuissituatie. De zondag is toch altijd een lastige dag. Nu kan ik zaterdagochtend met de kleine jongen naar voetbal toe en zaterdagmiddag naar mijn wedstrijd. Op zondag hebben we dan als gezin een vrije dag. Het heeft voor mij uitsluitend pluspunten en ik ben blij dat we eruit zijn gekomen.”

SDZ

Hoewel Meeuwsse zich dus gaat voorbereiden, wil hij zich vooral richten op zijn huidige club. “Mijn focus ligt momenteel volledig bij SDZ. Ik wil met de ploeg gewoon goed de winterstop uitkomen. Ondertussen ga ik rustig praten met HBOK.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Kai Meeuwsse volgt komend seizoen Jan de Haze op bij HBOK

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)