Home / Algemeen / Kampioen JOS neemt revanche op OFC en wint met 3-2

Kampioen JOS neemt revanche op OFC en wint met 3-2

De kampioen van de zondag eerste klasse A, JOS Watergraafsmeer, heeft de ruime nederlaag van eerder dit seizoen tegen OFC weg gepoetst. De ploeg van Sander Middelbeek won met 2-3 in Oostzaan.

Eerder dit seizoen was JOS kansloos tegen OFC en kreeg het een harde afstraffing op eigen veld. Dit keer was er van meer spanning sprake. Beide ploegen lieten duidelijk zien dat ze de twee beste clubs van de afdeling zijn. Voor beiden ploegen (Jos voor de bekerfinale en OFC voor de nacompetitie) was het zaak om heel te blijven, geen gele kaarten op te lopen en te proberen hun topscorers te laten scoren. Uiteindelijk was het alleen Partick Lokken die weer een doelpunt kon bijschrijven op zijn lijstje.

Foto Martin van Zurk: Roy Bussman houdt Willem Scheerens van zich af
Foto Martin van Zurk: Roy Bussman houdt Willem Scheerens van zich af

OFC begon goed aan de wedstrijd met veel druk en in een hoog tempo werd het JOS  lastig gemaakt. Dat resulteerde in de elfde minuut tot een treffer. Uit een fantastisch genomen vrije trap door Rachid El Yaghmouri werd het 1-0 voor OFC. De ploeg uit Oostzaan bleef het beste van het spel houden en kreeg ook kansen genoeg om de score te vergroten.

Na een half uur wist JOS  zich onder de druk uit te voetballen en was het Patrick lokken die in de 30e minuut de 1-1 leep binnen schoot. Vanaf dat moment ging het gelijk op en was het voor het publiek smullen. Zes minuten voor rust kwam OFC weer op voorsprong door een geweldig afstandsschot van Dave Hertog waarop keeper Mitchel Dijkstra kansloos was. Toch kwam JOS door Maurice Renger weer terug in de wedstrijd. Alex de Bruijne gaf een lange diepe bal op Lokken die de bal in één keer, in de 42e minuut, door kaatste op Maurice Renger die keeper Kusadasi kansloos liet (2-2).

Foto Martin van Zurk: Patrcik Lokken (#11) schiet de 1-1 binnen
Foto Martin van Zurk: Patrcik Lokken (#11) schiet de 1-1 binnen

Na rust probeerde OFC de wedstrijd snel te beslissen, maar JOS kon zich staande houden mede door fantastisch keeper werk van Dijkstra die zijn ploeg overeind hield. Het offensief van OFC duurde een kwartier en daarna was het de beurt aan de kampioen. Met goed combinatie voetbal  hield het OFC van zich af en zelf zocht het meer en meer de aanval. Op een afstand schot van Bas ter Haak kon keeper Kusadasi nog net zijn handen tegen de bal krijgen maar de terugspringende bal werd na een uur door Thierry van der Kooye in het doel gekopt. (2-3).

Foto Wim Poelstra: Richard Lynch (l) in duel met Dave Hertog
Foto Wim Poelstra: Richard Lynch (l) in duel met Dave Hertog

De verliezende trainer Imdat Ilguy wilde graag winnen, maar slaagde daar niet in. Hij kan zich nu volledig richten op de nacompetitie. Ilguy: “We weten nog niet wie onze tegenstander is in de nacompetitie. We krijgen waarschijnlijk te maken met VELO, maar het kan ook nog Nieuwenhoorn worden. Volgende week zal ik wel vier of vijf spelers rust geven want zij staan op scherp en zijn bij ene volgende gele kaart geschorst. Vandaag had ik dat nog niet gedaan.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A of klik hier

 

Verslag Martin van Zurk
Foto’s Wim Poelstra (ook foto boven) en Martin van Zurk