Kampioen! Legmeervogels maakt gehakt van TOB

Legmeervogels is na twee sportief zware jaren en afwezigheid van één seizoen in elk geval weer terug in de Tweede klasse. Op een niet te mis verstane wijze legde het bijna negentig minuten de wil op aan het Amsterdamse TOB (Trouw Ons Beginsel), TOB dat niets anders kon dan een figurantenrol spelen in het kampioensduel van Legmeervogels: 7-0.

Fraaie opkomst in Uithoorn

Legmeervogels werd in het zadel geholpen door een vroege strafschop. Youri habing schoot vanaf 11 meter raak: 1-0. Nadat Camiel Schouten en Lars van Beek voor rust Legmeervogels op een comfortabele ruststand van 3-0 hadden gebracht, was de meeste spanning er van af. Jack Honsbeek, succestrainer in Uithoorn wist het zeker. ,,De wedstrijd is dan geen wedstrijd meer. Je weet dat we dit niet meer weggeven. Zeker niet in de sfeer en flow waarin we zitten met de ploeg.”

TOB deelde soms een speldenprikje uit

Na rust was het Jordi Holt, Kenneth van der Kolk van Gogh, Derk Streefkerk en Mika van Jeer die de eindstand op 7-0 bepaalden. Honsbeek zag het vol genoegen aan. ,,Het is een bekroning voor het harde werken. We hebben veel overwinningen geboekt en heel veel keren de nul gehouden. Ik heb veel progressie mogen zien dit seizoen, zowel individueel als het team. Je ziet dat er vandaag ook andere energievelden vrijkomen. Ik kon heerlijk achterover leunen op mijn plek. We konden de score in de laatste fase uitbouwen. Het was mooi dat we als staf compleet waren om dit samen te kunnen vieren.”

Naweeën

Toch kwam Honsbeek niet in een gespreid bedje terecht. ,,Toen ik binnenkwam trof ik een aangeslagen Legmeervogels. Twee jaar lang was er een vervelende situatie. Dat heeft dan zo zijn naweeën. Dat zag je ook terug in de eerste maanden van de competitie. Na de nederlaag tegen AMVJ is er een ommekeer gekomen in de werk- en speelwijze. Dat heeft heel goed uitgepakt. We hebben oprecht keihard gewerkt met elkaar, veel gecommuniceerd mede door de andere aanpak. Het resultaat is veel overwinningen, met soms het geluk aan onze zijde. Ik ben daar echt heel trots op. We zijn een team geworden.”

Kampioen 2023-2024: Legmeervogels

Het bleef zaterdagmiddag na afloop nog lang ‘gezellig onrustig’. Honsbeek tot slot: ,,Het was heel gezellig, ja. Het is vooral fijn voor de club, de mensen en de spelersgroep. Het laatste feestje was in 2016, toen was ik ook bij de club. We gaan dit seizoen nog goed afsluiten; we blijven trainen en spelen nog twee competitiewedstrijden. Na de laatste thuiswedstrijd nemen we op goede manier afscheid van de spelers die stoppen of vertrekken. We gaan het goed afronden met elkaar.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 3B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)