JOS Watergraafsmeer wint het Kampioenschap van Amsterdam 2012

Kampioen van Amsterdam

Ook aan het begin van het seizoen 2013/2014 organiseert Het Amsterdamsche Voetbal samen met de Stichting Topamateurs Amsterdam weer het kampioenschap van Amsterdam. De tweede editie nieuwe stijl zal gehouden worden op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2013. Net als het afgelopen jaar zal dat precies twee weken voor de start van de competitie zijn.

In augustus wist JOS Watergraafsmeer op het hoofdveld van AFC de hoofdprijs in de wacht te slepen door in de finale na strafschoppen van Zeeburgia te winnen. OFC en Blauw Wit Amsterdam strandden in de halve finale.

De organisatie zal komend seizoen , op een paar kleine aanpassingen na, weinig veranderen aan de opzet van het toernooi. De zestien hoogst spelende teams zullen door de organisatie worden uitgenodigd om deel te nemen. De huidige topklasse clubs AFC en Chabab zullen, indien ze zich handhaven, niet mee doen omdat in dat weekend de topklassers aan de competitie beginnen. De opengevallen  plaatsen zullen worden ingenomen door de hoogst spelende clubs die niet direct geplaatst zijn.

De plaatsing zal bekend worden gemaakt na de wedstrijden op zondag 14 april 2013. De organisatie zal een ranglijst samenstellen van de twintig (20) hoogst spelende clubs en deze op 15 april publiceren op de website van Het Amsterdamsche Voetbal.

De loting zal vervolgens, in het bijzijn van de clubs, plaatsvinden op maandag 6 mei.

Het kampioenschap van Amsterdam zal dit jaar een nog professionelere uitstraling krijgen zodat de liefhebber van het Amsterdamse amateurvoetbal nog meer kan genieten.

Wilt u nog een keer genieten van de afgelopen editie kijk dan naar de reportage van de finaledag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!