Kampioenen in aantocht!

Voor sommige teams kan het met Pasen wel eens extra feest worden. Zowel zaterdag als maandag staat er een compleet en een inhaalprogramma op de rol. Het Amsterdamsche Voetbal zocht voor u uit waar eventueel een beslissing om de titel kan vallen. Tevens staan de laatste wedstrijden uit de tweede periode op het programma.

Onze regio kan komend weekend zomaar twee kampioenen rijker zijn. Op zaterdag kan in de vierde klasse C Legmeervogels de titel binnen halen. Momenteel staat de ploeg uit Uithoorn elf punten voor op Hoofddorp met nog vijf wedstrijden te gaan. Bij winst en puntverlies van Hoofddorp is de titel een feit. Legmeervogels gaat op bezoek bij ABNAmro en Hoofddorp ontvangt het Haarlemse Alliance’22.

Maandag zou het de beurt aan OSV kunnen zijn. De ploeg uit Oostzaan hunkert al weken naar de titel. Het is slechts een kwestie van tijd. In de vierde klasse C is de voorsprong op Zaandijk twaalf punten. OSV gaat op bezoek bij SDZ terwijl Zaandijk het in een uitwedstrijd op moet nemen tegen de nummer drie van de ranglijst, SVA.

Meer kampioenschappen zijn er komend weekend nog niet te vergeven maar als het om een periodetitel gaat vallen er met Pasen heel wat prijzen te verdelen. Voor sommige ploegen zal het een hoofdprijs op zich zijn terwijl andere teams het winnen van de periode zullen zien als een leuke prijs op weg naar een groter doel, namelijk het kampioenschap.

Op zaterdag heeft Ajax in de eerste klasse A aan een punt genoeg tegen VVZ’49. Achtervolger Roda’46 staat twee punten achter maar de ploeg uit Leusden heeft een veel slechter doelsaldo.
In 2A is het een race tussen drie teams. Aalsmeer (19 punten) heeft de beste papieren. Als er om 17:00 uur gewonnen wordt van Opperdoes is de prijs binnen. Zandvoort (18 punten) en AMVJ (13 punten en een wedstrijd minder) zitten in de wachtkamer en spelen al om half drie. Zandvoort ontvangt AFC en AMVJ neemt het op tegen WV-HEDW en BOL.
In 3B moeten VVC en Voorland, beide zestien punten, hopen op een misstap van Kagia. Alle drie de ploegen hebben zestien punten maar Kagia heeft een wedstrijd minder gespeeld en tevens een licht voordeel in het doelsaldo. Kagia neemt het met Pasen op tegen RKAVIC en Jong Hercules. Voorland gaat op bezoek bij EDO en VVC ontvangt SCW.
In de vierde klasse C gaan Sporting Martinus en UNO in een onderling duel uitmaken wie er met de prijs aan de haal gaat. De ploeg uit Amstelveen heeft drie punten voorsprong en het doelsaldo is nagenoeg gelijk. Als UNO wint valt de beslissing op tweede paasdag als Martinus op bezoek gaat bij Diemen en UNO het opneemt tegen HBC.
In 5B bijna het zelfde scenario. Alleen gaat het daar om de eerste periode. SDW verdedigt een voorsprong van twee punten maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Ankaraspor. Als Ankaraspor zaterdag wint van Parkstad heeft het dus een punt meer en dan zal maandag in een directe confrontatie de beslissing vallen.

Maandag valt de beslisising bij de zondagteams. In de eerste klasse A kan EDO de periode nauwelijks meer ontgaan. De ploeg uit Haarlem heeft drie punten voorsprong op Blauw Wit en het doelsaldo is maar liefst zeven treffers beter dan die van de Amsterdammers. EDO gaat op bezoek bij Roda’46 en Blauw Wit ontvangt op Sportpark Sloten VVIJ.
Zeeburgia maakt nog kans op de tweede periode titel in de tweede klasse B. MAgreb’90 is daarin niet meer in te halen maar won ook al de eerste periode en speelt in deze dus geen rol meer. Concordia, dat op bezoek gaat bij RODA ’23, heeft een punt meer dan de Amsterdammers dat zelf moet aantreden in en tegen Weesp. NVC, ook vijftien punten, is ook nog kansrijk maar zij nemen hetb op tegen koploper Magreb’90.
In 3B hoeft Purmerend alleen maar te winnen in Heiloo van HSV en dan kan er feest gevierd worden. De ploeg van Bart Hoogland heeft een punt meer dan de naaste belager WSV’30 en twee meer dan Velsen.
In de vierde klasse E hebben twee ploegen zestien punten (KDO en Diemen) en volgen RKAV en Anakaraspor op een punt. KDO dat thuis speelt tegen P en T heeft een beter doelsaldo dan Diemen dat koploper Geinburgia ontvangt. RKAV (uit tegen Portugal A’dam) en Ankaraspor (thuis tegen FC Amsterdam) moeten wel heel veel geluk hebben willen zij de titel nog binnenslepen.

Kijk voor de complete standen en programma op de klassenpagina’s. In de niet genoemde poules kunnen geen prijzen worden gepakt, of zijn al vergeven, door clubs uit ons aandachtsgebied.