Home / Algemeen / Kampioenschap voor De Dijk (zaterdag) na monsterzege op KFC

Kampioenschap voor De Dijk (zaterdag) na monsterzege op KFC

De Dijk heeft op fraaie wijze het kampioenschap in de vierde klasse C binnen gehaald. De ploeg van trainer Ron Stoffels haalde met maar liefst 16-0 uit tegen KFC en is nu niet meer in te halen. De Amsterdammers mogen zich zodoende op gaan maken voor een seizoen in de derde klasse.

De Dijk liet vanaf de eerste minuut zien dat het op eigen veld kampioen wilde worden. Al na drie minuten werd de eerste kans verzilverd. Sebastiaan van der Linde trok de bal vanaf rechts voor op Denilson Belfor die simpel binnen tikte. Twee minuten later was ook de tweede kans raak. Opnieuw stond Van der Linde aan de basis en de halve omhaal van Schadrac Leijgraaff was er eentje om in te lijsten: 2-0. Na een kleine tien minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld toen Leijgraaff met een kopbal voor zijn tweede treffer en de 3-0 tekende. Dit was helemaal het geval toen Sebastiaan van der Linde uit een vrije trap de 4-0 maakte.

Voor KFC zag het er na twintig minuten al naar uit dat het een dramatische middag zou worden. Patrick Jongebloet en Leijgraaff met zijn hattrick zorgden ervoor dat het na twintig minuten maar liefst 6-0 stond. Na een half uur spelen zette Tom Wormhoudt met een schot van ver de 7-0 op het scorebord. Van der Linde bepaalde de ruststand na een combinatie door de verdediging van KFC op 8-0.

In de tweede helft leek De Dijk een klein beetje gas terug te nemen, maar tien minuten na rust scoorde invaller Jules Diedhiou met een afstandsschot de 9-0.  De dubbele cijfers waren een kwestie van tijd en het was mooi voor doelman Ruben Geervliet dat hij vanaf de penaltystip de 10-0 op het scorebord mocht zetten. Vijf minuten later maakte Leijgraaff zijn vierde van de middag door de doelman eenvoudig te omspelen. Zijn vijfde treffer betekende 12-0. In de laatste twintig minuten werd de stand naar 16-0 getild door treffers van achtereenvolgens Van der Linde, Daniel Sela (2x) en Leijgraaf.

De Dijk-trainer Ron Stoffels was na het behalen van het kampioenschap trots op zijn ploeg. “Ik vind het vooral mooi om te zien dat we grote stappen gemaakt hebben dit seizoen. Dit is een dik verdiend kampioenschap. Er zit veel kwaliteit in deze jonge selectie en we zijn absoluut toe aan de derde klasse. In het begin van het seizoen hebben we nog wel moeilijke wedstrijden gehad, maar de laatste tijd winnen we steeds eenvoudiger. Vandaag gaan we het even goed vieren op de platte kar en met een barbecue, maar vanaf morgen gaat de blik op volgend seizoen. We willen namelijk wel een rol van betekenis spelen in de derde klasse.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse C.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)