Home / Algemeen / Kampioenschap voor De Meer in jubileumjaar: “Mooiere afsluiting kan niet”

Kampioenschap voor De Meer in jubileumjaar: “Mooiere afsluiting kan niet”

Het honderdjarig jubileum vieren met een kampioenschap. Een mooier afscheid had De Meer-trainer Donovan van Dam zich niet kunnen wensen. De zondag vierdeklasser won zelf met 2-3 van AC Amsterdam en zag concurrent Swift onderuit gaan tegen IVV (0-3), waardoor De Meer niet meer achterhaald kan worden.

Deze week werd Van Dam er al op geattendeerd door spelers dat hij schone kleren mee moest nemen, voor het geval ze kampioen zouden worden. De club had zelf ook vuurwerk en rookbommen klaarliggen voor als De Meer terug zou komen als kampioen. Daarvoor waren ze echter afhankelijk van Swift. “De groep en staf hadden niet echt rekening gehouden met dat het kon gebeuren. Natuurlijk wel gehoopt, maar we hebben niet naar andere ploegen gekeken. Lekker onze wedstrijdjes winnen en dan zien we wel wat ervan komt.”

Het derde elftal van de Amsterdammers was aanwezig bij Swift, omdat zij vlak daarvoor op het Olympiaplein moesten spelen. Zo had De Meer alsnog een directe lijn met de concurrent. Zelf vervulde De Meer ook zijn plicht. Binnen twee minuten opende Chrys Zwaga de score. Abdellah Attalj trok de stand nog voor de rust gelijk namens AC Amsterdam (1-1), maar in de tweede helft kwam de koploper geen seconde in de problemen. Doelpunten van Tes Abbenhues (penalty) en opnieuw Zwaga zorgden voor een 1-3 voorsprong.

Op dat moment was bij de toeschouwers en de bank bekend dat Swift op achterstand stond. “Bij de 1-3 werd hard gejuicht achter het doel. De wissels die er op dat moment instonden, wisten het ook al. Zij riepen: we zijn kampioen. Ik kon het helaas niet goed zien omdat het ver weg was, maar ik had zo graag de reacties van de spelers willen zien. Die zouden goud zijn geweest.”

Attalj deed vlak voor tijd nog iets terug, maar kon het feestje van De Meer niet meer verpesten. Het echte feestje vond uiteindelijk plaats bij het eigen clubgebouw, waar de spelers met vuurwerk werden onthaald. “Dit is pas het derde kampioenschap in de clubgeschiedenis. Dan snap je wat het bij sommigen losmaakt. Het was erg laat en erg gezellig geworden. De spelers zijn zelfs de stad ingegaan, dat heb ik even overgeslagen.”

Voor Van Dam is dit kampioenschap, ruim voor het einde van de competitie, een kroon op zijn dienstverband. Hij gaat na de zomer aan de slag bij AFC Zondag 2 en wordt opgevolgd door Stan Bijl. “Ik heb met heel veel plezier bij deze mooie club gewerkt. Een mooiere afsluiting kan niet.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)