JOS Watergraafsmeer wint het Kampioenschap van Amsterdam 2012

Kampioenschap wordt groot feest

Het Kampioenschap van Amsterdam 2013 krijgt steeds meer vorm. Het Amsterdamsche Voetbal  en de Stichting Topamateurs Amsterdam hebben de afgelopen week het programma meer inhoud gegeven. Op zaterdag zal er samen met La Bastille een groot feest volgen om het seizoen goed te beginnen.

In navolging van vorig jaar zal de opzet niet veel veranderen. Alle Amsterdamse clubs zijn onlangs ingelicht over de huidige stand van zaken.  Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2013 op de velden van AFC. De zestien (16) hoogst spelende clubs zullen worden uitgenodigd om deel te nemen. Indien een vereniging niet aanwezig kan zijn zal de eerste volgende club op de ranglijst worden uitgenodigd.

Op maandag 22 april zal Het Amsterdamsche Voetbal  een ranglijst publiceren. Half juni zal er geloot worden voor het toernooi. Deze zal door alle (deelnemende) clubs  kunnen worden bijgewoond. Clubs die deelnemen aan Het Kampioenschap van Amsterdam zullen door de KNVB worden vrijgesteld van het spelen van bekerwedstrijden op die datum.

De opzet van toernooi zal niet veel afwijken van het afgelopen jaar. Er zal gespeeld gaan worden in vier poules van vier waarvan er twee duels op zaterdag zullen worden afgewerkt. De aanvangstijden zullen later worden bekend gemaakt. Deze zouden iets later kunnen zijn dan het afgelopen jaar.

De verplaatsing van de aanvang heeft te maken met een groot feest. Om het seizoen feestelijk te starten zal de organisatie samen café La Bastille een feest met artiesten en Dj’s organiseren. Deze zal aansluitend plaatsvinden in het clubhuis van AFC. Dit feest is bedoeld voor alle Amsterdamse clubs en dus niet alleen voor de deelnemers.

Via onze website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Wij kijken er in ieder geval weer erg naar uit en zullen alles in het werk stellen om er een prachtig toernooi van te maken waar verbroedering en vriendschap hoog in het vaandel zal staan.

Noteer dus vast in uw agenda: Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2013 Het Kampioenschap van Amsterdam.

Foto: JOS Watergraafsmeer won vorig jaar de titel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)