Kampioenschappen in samenvatting

Komend weekend kunnen we eindelijk, als het allemaal naar wens verloopt, de eerste Amsterdamse (standaardteams) kampioenen feliciteren. Het Amsterdamsche Voetbal heeft er daarom voor gekozen om dit weekend bij twee wedstrijden aanwezig te zijn. Zaterdag volgen we weg naar de titel van WV-HEDW in de tweede klasse en zondag zullen we de hele dag met onze camera zijn bij eersteklasser De Dijk. Beide reportages zijn zondag op de website te zien.

Voor WV-HEDW leek het afgelopen week (3-2 verlies tegen Aalsmeer) even mis te gaan maar de eerste nederlaag van het seizoen had geen vervelende gevolgen. De laatste concurrent HBOK verloor op eigen veld met 1-2 van NFC en dus kan er aanstaande zaterdag gespeeld worden voor de titel. Winst op Haarlem Kennemerland is voldoende voor promotie naar de eerste klasse. Haarlem is al gedegradeerd en heeft dit seizoen pas twee punten behaald. Niets lijkt er dus mis te kunnen gaan.

WV-HEDW hoopt zaterdag echt te kunnen juichen als de titel binnen is.
Foto Jos Spitteler: WV-HEDW hoopt zaterdag echt te kunnen juichen als de titel binnen is.

Op haar website nodigt WV-HEDW al haar leden uit, en dat zijn er nog al wat, om het eerste team aan te komen moedigen. Met diverse activiteiten hoopt de club veel toeschouwers naar het duel te trekken. Het duel begint zaterdag om 14:30 uur

Zondag kan De Dijk kampioen worden in de eerste klasse A. Maar zo eenvoudig als het scenario van WV-HEDW is het niet. Vooral de nog uit te spelen wedstrijd tussen JOS Watergraafsmeer en Hercules (2-0 voor JOS met nog twintig minuten) op 28 april is van invloed. Hercules is nog de enige ploeg die eventueel de titel kan grijpen. Het aantal (verlies) punten achterstand van de ploeg uit Utrecht bedraagt vijf punten. Maar de, normaal gesproken, nederlaag tegen JOS is nog niet in de stand verwerkt. Wil De Dijk zondag echt het kampioenschap pakken dan zal er gewonnen moeten worden van Blauw Wit  en moet Hercules niet winnen van Hoogland.

De Dijk vierde afgelopen zondag alvast een klein feestje na de overwinning op JOS Watergraafsmeer
De Dijk vierde afgelopen zondag alvast een klein feestje na de overwinning op JOS Watergraafsmeer

Ondanks dit scenario gaat De Dijk er stiekem van uit dat het zondag de titel pakt. Alles is geregeld om een groot feest te vieren. De Dijk zal, nadat het eerst de titel heeft gevierd bij Blauw Wit, waarschijnlijk met een ‘open bus’ terug gaan naar Schellingwoude. Daar zal vanaf 18:00 uur het feest losbarsten met diverse artiesten. Op alles is echter ene optie genomen. Zondag om 16:00 ongeveer zullen er de nodige telefoontjes gepleegd moeten worden om het feest wel of niet door te laten gaan. De wedstrijd Blauw Wit – De Dijk begint zondag op sportpark Sloten om 14:00 uur.

Het Amsterdamsche Voetbal zal zowel zaterdag als zondag de verrichtingen van deze twee kampioenskandidaten volgen. Niet alleen een samenvatting van de duels maar uiteraard krijgt ook veel sfeerbeelden en interviews te zien.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!