Kampioenskandidaat Arsenal in slotfase langs IVV

In de zondag derde klasse C heeft Arsenal ternauwernood de drie punten in eigen huis weten te houden. Met een 2-0 voorsprong bij de rust leek er tegen IVV geen vuiltje aan de lucht voor de koploper. Uiteindelijk kaapte de ploeg van Imro Wielkens in de slotminuut de zege weg (3-2).

In de eerste minuten was IVV het gevaarlijkst. Sam Coenen voorkwam een treffer van Jesper Roele door snel uit zijn doel te komen en een vrije trap van Youri Brinkman zeilde maar net langs de kruising. In de vijfde minuut was het aan de andere kant meteen raak. Stefan Batista Pereira werd niet aangepakt en kon het leer in de verre hoek deponeren (1-0).
Arsenal overklaste IVV vervolgens in de eerste helft. Met name Melvin Holwijn was een ware plaag voor de IVV defensie, al liet hij het scoren na.  De 2-0 vlak voor rust kwam wel voor 90% op de naam van de oud-prof. Hij passeerde drie verdedigers en legde de bal panklaar op het hoofd van Skip Slingerland. Zo leek de wedstrijd vroegtijdig gespeeld.
03042016 Arsenal IVV foot HAV
Foto HAV: Melvin Holwijn speelde een belangrijk rol in de zege van Arsenal
Dit leek in de openingsfase van de tweede helft ook het geval te zijn. Holwijn ontsnapte maar Michael Bok bracht redding voor IVV. Na een sterke fase van Arsenal waarin de 3-0 een kwestie van tijd leek draaide de wedstrijd in een paar minuten helemaal om. Youri Brinkman maakte op aangeven van Rick Kreft de aansluitingstreffer en twee minuten later kon Coenen weer de gang naar het net maken. Een lange bal van Stefan de Wit werd door spits Michel Lion over de uitgekomen doelman heen gelobd (2-2).
Arsenal leek de kluts helemaal kwijt en duur puntverlies naderde. Het had alle geluk van de wereld dat Michael Bok een zwabberbal van Slingerland niet goed verwerkte waardoor de 3-2 toch op het scorebord kwam. De punten waren binnen maar er kwam toch nog een smetje op de zege van Arsenal. De negentienjarige Rick de Groot kreeg in de slotfase een rode kaart wegens natrappen. Hij zal ongetwijfeld een aantal wedstrijden moeten toekijken vanaf de zijlijn.
Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C