Home / Algemeen / Kampioensweekend bij Het Amsterdamsche Voetbal

Kampioensweekend bij Het Amsterdamsche Voetbal

Flessen champagne, trainers in de sloot en platte karren. Het zal dit weekend allemaal te zien zijn bij voetbalclubs in de regio. AFC (zaterdag), De Dijk, Purmersteijn en AGB maken zich dit weekend op voor het kampioensfeest, met van elke wedstrijd uitgebreid de wedstrijdsamenvattingen en het feest op Het Amsterdamsche Voetbal!

Bij die vier ploegen zit al één kampioen: De Dijk (Derde Divisie). Puntverlies van concurrent Westlandia zorgde er afgelopen weekend voor dat de champagne zonder te spelen ontkurkt kon worden. Het echte feestje staat gepland na afloop van de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887.

Purmersteijn nam zondag bij naaste achtervolger EDO een voorschot op het kampioenschap in de zondag eerste klasse A. Wanneer de ploeg van Martin van Ophuizen op eigen veld van hekkensluiter Nieuw Utrecht wint, zijn de Purmerenders kampioen. Daarmee zou Purmersteijn na afwezigheid van vijf jaar weer terugkeren in de Hoofdklasse. Vorig seizoen ging het op de laatste speeldag nog fout tegen DEM.

AFC heeft aan één punt genoeg voor het kampioenschap in de zaterdag eerste klasse A. Een knappe prestatie van de promovendus, dat met een beetje geluk vorige week op eigen veld kampioen had kunnen worden. In een rechtstreeks duel bij concurrent Zuidvogels volstaat een gelijkspel, met negen punten voorsprong.

Ook AGB (zondag tweede klasse B) kan als promovendus de tweede titel op rij pakken. Zij hebben het echter nog niet in eigen hand. De Amsterdammers spelen zelf op eigen veld tegen SCH’44 en moeten met een schuin oog naar Hoofddorp kijken. Afhankelijk van het resultaat van de concurrent tegen nummer drie Pancratius kan AGB kampioen worden. De voorsprong bedraagt zes punten.

Het Amsterdamsche Voetbal is bij alle wedstrijden aanwezig met de camera. Hou dit weekend de site in de gaten voor de verslagen, samenvattingen, interviews en uiteraard veel feestbeelden en hopelijk mooie goals.

Kampioensweekend bij Het Amsterdamsche Voetbal

Groot feest bij Het Amsterdamsche Voetbal komend weekend. In ieder geval één, mogelijk zelfs vier kampioenen. Wij zijn overal bij! Lees hier meer: http://bit.ly/2pfazkU

Geplaatst door Het Amsterdamsche Voetbal op donderdag 27 april 2017

Send this to a friend