Home / Algemeen / Kampong een maatje te groot voor FC Weesp

Kampong een maatje te groot voor FC Weesp

Onder herfstachtige omstandigheden werd zondag de wedstrijd tussen FC Weesp en Kampong gespeeld. Kampong had voor de wedstrijd de maximale score uit 2 wedstrijden. FC Weesp had 1 punt uit 2 wedstrijden, doordat FC Weesp vorige week in de slotfase nog had verloren van Nieuw-Utrecht. De warming up werd gedaan op het kunstgrasveld. De scheidsrechter keurde vlak voor de wedstrijd het eerste veld en keurde dit goed. Dus kan er gewoon op echt gras gevoetbald worden.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

FC Weesp kwam goed uit de startblokken. Binnen 5 minuten had de thuisploeg een goede kans. Vanuit een omschakelmoment kreeg Milan Geertsma de bal. Met een goede steekpass bediende hij Marcin Kmiecik. Alleen had Kmiecik zijn vizier nog niet scherp staan en schoot naast. Langzamerhand kwam Kampong beter in de wedstrijd. Halverwege de 1e helft kon Jasper Spanjerberg van FC Weesp niet meer verder. Spanjerberg ging direct van het veld, zonder dat zijn vervanger klaar was. Kampong maakte goed gebruik van de man-meer situatie. Het begon met een goed schot van Koen Ditvoorst, dat door Arno Copier tot corner werd verwerkt. De corner werd genomen door Daan van der Ster en binnengekopt door Daan Groot Zwaaftink. Een minuut later stond Siemen Eijkemans van Kampong aan het eind van uitgespeelde aanval, maar hij schoot net naast. Toen betrad Buddie Buddenberg bij FC Weesp het veld als vervanger van Jasper Spanjerberg en kon de wedstrijd weer verder met 11 tegen 11. Kampong behield het veldoverwicht en kreeg een aantal goede kansen. In de 35e minuut gaf Marsch Konings een dieptebal op maat richting Siemen Eijkemans. Eijkemans kon door op de keeper van FC Weesp en stiftte de bal beheerst over de keeper en in de goal. 0-2. Vlak voor rust kon FC Weesp terugkomen in de wedstrijd. Marcin Kmiecik onderschepte een terugspeelbal, maar zijn inzet op doel ging net naast.

In de rust pleegde FC Weesp een aanvallende wissel. Mike Reiziger kwam in het veld voor Jurre van Brug. Hiermee had FC Weesp meer diepgang in het spel. FC Weesp werd in het begin van de tweede helft gevaarlijk. De beste kans op dat moment kwam vanuit een goede voorzet van Milan Geertsma. Zijn voorzet op Marcin Kmiecik was op maat. Kmiecik kopte ook goed naar de grond, alleen ging de bal met een stuiter over het doel. Kampong nam het initiatief weer over en werd meerdere malen gevaarlijk voor het doel van Arno Copier.

Het duurde tot de 57e minuut tot een goed uitgespeelde aanval over de rechterkant door Siemen Eijkemans kon worden binnengelopen. 0-3. Voor zover de wedstrijd nog niet beslist was, kwam Marc Visser over de linkerkant door. Zijn voorzet op Hamza Azouagh was op maat en de 0-4 stond op het scorebord. FC Weesp kon zichzelf erbij neerleggen, maar deed dat nog niet. Bart Tijnagel nam het voortouw op het middenveld. Een kwartier voor tijd kwam FC Weesp terug tot 1-4. In een omschakelmoment kreeg Reiziger de bal. Reiziger stuurde Kmiecik de diepte in en in het 1 op 1 duel met de keeper schoot Marcin de bal strak in de verre hoek. 1-4. In de 85e minuut nam Jesse Rijnsburger een goede vrije trap. De inzet van Reiziger kon nog worden gepareerd door Job Peeters. De rebound was voor Geertsma die de 2-4 binnenschoot. In de laatste minuten kreeg FC Weesp ook nog een kans op de aansluitingstreffer. Buddenberg schoot na een corner de afgeslagen bal hard en laag in. Job Peeters stond op zijn post en bracht redding. Hierdoor bleef het 2-4.

“Een tegenstander die een maatje te groot was”, aldus trainer Maykel Tak na afloop. “Met name in de tweede helft hebben we veel energie in de wedstrijd gelegd. De nederlaag is terecht, maar het is zonde dat je jezelf wederom niet beloond. Volgende week moeten we ons weer oprichten en proberen de processie door te zetten.” Volgende week krijgt FC Weesp DCG op bezoek. DCG is goed aan het seizoen begonnen met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Tekst: Aize Burggraaff

Foto’s: Mario Wormhoudt

DCG verslaat RODA ’23 in levendig duel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend