Kan Van der Lijcke Sporting Martinus opnieuw behoeden voor degradatie?

Nadat Kees Koedood afgelopen week opstapte is clubman Jannis van der Lijcke voor  de rest van het seizoen trainer van Sporting Martinus. Zes jaar geleden nam de interim-coach het al eens tussentijds over, toen met groot succes. Grote vraag is of Van der Lijcke er dit seizoen ook in slaagt om Sporting Martinus voor degradatie te behoeden.

Voor Van der Lijcke is het alweer zijn derde termijn als trainer van Sporting Martinus. In het seizoen 2007/2008 nam de oefenmeester het tussentijds over nadat Sporting Martinus ook grote degradatiezorgen kende. Van der Lijcke: “ In dat jaar kwam ik vlak na de winterstop voor de groep te staan, we stonden toen derde van onderen. Het ging toen bizar goed en we behaalden uiteindelijk nacompetitie voor promotie waarin we in de finale net tekort kwamen.”

Ook dit seizoen heeft de trainer vertrouwen in een goede afloop. Van der Lijcke: “ Natuurlijk geloof ik er nog in. In de wedstrijd tegen VVA/Spartaan van afgelopen zondag (1-3 verlies) zag ik weer zelfvertrouwen bij de ploeg. Het elftal stond goed en vocht voor elkaar. Na een vroege achterstand kwamen we vlak voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft stond het echter snel 1-2 waardoor er iets bij mijn ploeg knakte en de wedstrijd gespeeld was.  Maar de jongens hebben de tactiek goed uitgevoerd en deden hun stinkende best. We krijgen nog een aantal concurrenten en maken zeker nog kans op lijfsbehoud.”

228794_102451403178804_3389925_n

Dit jaar bestaat de spelersgroep van Sporting Martinus voornamelijk uit jonge spelers. Van der Lijcke: “ Het huidige seizoen is een harde leerschool voor de jonge spelers. Veel gasten zijn eerstejaars senior en komen uit de A1. De doorstroming bij de club is prima, zo kan de nieuwe trainer (Ron Gerlof) volgend seizoen een aantal talentvolle jongens uit de jeugd verwelkomen. Zelf blijf ik sowieso bij de club. In welke functie is nog onbekend, dat ligt aan waar de club mij volgend jaar nodig heeft.”

Verslag: Siem Kannekens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!