Home / Algemeen / Kansen groeien voor AMVJ na gelijkspel tegen WNC

Kansen groeien voor AMVJ na gelijkspel tegen WNC

Een paar dagen geleden gaf Hans Schakel zijn AMVJ nog 45% kans om te promoveren naar de eerste klasse, ten koste van WNC. Na een doelpuntloos gelijkspel in Amstelveen overheerst vooral het vertrouwen dat het karwei in Waardenburg afgemaakt kan worden.

“Vanaf de eerste minuut was het levend schaken”, aldus Schakel. “WNC speelde op die counter en daar hebben wij op proberen te anticiperen. De eerste helft ging gelijk op, waarbij WNC wel een hele grote kans kreeg.” Deze werd echter onbenut gelaten door spits Vincent Verheul. “Daarna werden wij wakker geschud, stond de organisatie goed en kwamen we beter in de wedstrijd.”

04062016 AMVJ WNC foto Mario wormhoudt SLIDE

AMVJ kreeg meer controle over de wedstrijd en dat resulteerde in een paar speldenprikken van René Boer en Robin Meerhoff. Na de rust had de thuisploeg het overwicht en ook de grootste kansen. Bram Owusu, Imke van Moorselaar en Joop Canes hadden het vizier echter niet op scherp. “Wij hadden op basis van de tweede helft recht op de overwinning, zelfs met twee doelpunten verschil. De spelers waren dan ook erg teleurgesteld na afloop, want we hebben in de tweede helft echt goed gespeeld.”

04062016 AMVJ WNC foto Mario wormhoudt wnc

Ondanks het doelpuntloze gelijkspel, gaat Schakel met veel vertrouwen naar de return, volgende week in Waardenburg. “Het vertrouwen wordt met de week groter. Het gevoel is dat, als we één keer scoren, ook echt promoveren naar de eerste klasse. We worden steeds fitter; het is pieken op het juiste moment bij ons.”

AMVJ is nog één overwinning verwijderd van die langverwachte promotie naar de eerste klasse. “Als wij het niveau van vandaag halen, ben ik ervan overtuigd dat wij promoveren.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Foto’s Mario Wormhoudt