Kansen missend AGB doet zichzelf tekort tegen Diemen

AGB is de koppositie in de zondag derde klasse C kwijt. De ploeg van Senel Cebar leed tegen Diemen de eerste thuisnederlaag van het seizoen (0-1) en had dit vooral aan zichzelf te danken. Diemen-doelman Dave Moen was de uitblinker door zijn doel schoon te houden.

Op een winderig Sportpark Ookmeer legden beide ploegen een gezapige openingsfase op de grasmat. De wedstrijd had een doelpunt nodig om opengebroken te worden en kreeg deze ook na achttien minuten. Giliano Eijken werd na een pass van Marco Moelee in een lastige hoek gedwongen, maar verschalkte doelman Nick Ruijmgaart alsnog met een hard schot in de verre hoek: 0-1.

IMG_5582

AGB leek het doelpunt nodig te hebben om wakker geschud te worden. Pas na de tegentreffer werd het vele balbezit ook in kansen omgezet. Dave Moen lag echter veelvuldig in de weg met een aantal katachtige reddingen. De sluitpost moest een rebound toestaan na het wegslaan van een vrije trap van Rashim Yalcin, maar was alert genoeg om de inzet van Anass Benhammouch van dichtbij op knappe wijze uit zijn doel te houden.

Naarmate de thuisploeg meer ruimte weggaf in de zoektocht naar de gelijkmaker, kreeg Diemen aan het eind van de eerste helft nog een paar goede mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Marco Moelee schoot echter na een vlugge aanval recht op Ruijmgaart af en Jeroen Letteboer zag zijn inzet met wat effect tegen de lat uiteen spatten.

IMG_5622

In de tweede helft was het eigenlijk eenrichtingsverkeer richting het doel van de gasten, maar sprong AGB meerdere malen te onzorgvuldig met de kansen om. Yalcin trof twee keer de lat, een omhaal van Lesley van Dams eindigde in de handen van Moen en Sergio Comvalius kwam enkele keren net iets tekort om de 1-1 binnen te schuiven.

Diemen deed zelf in de tegenstoot te weinig om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Manolito Joren kwam twee keer goed door, alleen voorkwam Ruijmgaart erger voor de thuisploeg. Wat AGB ook bleef proberen: de bal wilde er gewoon niet in. Haast in de afronding zorgde voor onzorgvuldigheid en irritatie en het zat de Amsterdammers niet mee met het houtwerk en Diemen-doelman Dave Moen.

IMG_5584

Moen was twee weken geleden nog de ongelukkige toen Diemen met 1-3 van Arsenal verloor, “maar nu heeft hij zich daar erg goed voor gerevancheerd”, was Diemen-trainer Martin van Egmond na afloop lovend over het optreden van zijn sluitpost. “En dat mag ook eens gezegd worden.”

Voor Cebar waren de druiven zuur, zeker toen hij hoorde dat concurrent Arsenal slechts een punt uitloopt door een gelijkspel tegen KDO. “Daardoor ben ik eigenlijk nog meer teleurgesteld dan dat ik eigenlijk was na onze wedstrijd. Ik ben er van overtuigd dat Arsenal of wij nog punten zal laten liggen. Dat is ons vandaag gebeurd. Soms krijg je niet wat je verdient en dit was zo’n middag; het zat een beetje tegen bij ons.”

IMG_5651

Met nog drie wedstrijden te gaan is Arsenal de nieuwe koploper in de zondag derde klasse C, op één punt gevolgd door AGB. Vier punten daar achter staat Diemen, de plek die de promovendus vast wil houden in de hoop dat Arsenal kampioen wordt (en de derde periode wint) en zij de nacompetitie in kunnen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)