Kansen missend WVHEDW houdt schade beperkt bij Valken’68

WV-HEDW heeft op bezoek bij naaste concurrent Valken’68 een 2-0 achterstand weten recht te zetten in een 2-2 gelijkspel. Ondanks de knappe comeback zat er nog meer in het vat voor de Amsterdammers, die grote kansen lieten liggen op een driepunter. De spanning op de ranglijst van de zaterdag eerste klasse B blijft om te snijden. De middenmoot ligt voor WV-HEDW binnen handbereik, maar ook de kelderclubs liggen op de loer.

Na drie remises op rij had WV-HEDW wel weer honger naar een zege. Een overwinning op visite bij Valken’68, de Zuid-Hollanders volgen op twee punten, zou dan op het juiste moment zijn. De bezoekers begonnen matig vanmiddag en kwamen al vroeg op achterstand. Bij een scrimmage kwam WV-HEDW nog goed weg, maar even later opende Valken via Dick van der Toorn alsnog de score. “Zonde! We vergeten onze verdedigende taak en dan moet je al vroeg tegen een achterstand aan vechten”, beschrijft Ruben Loeve – op de foto hierboven juichend na zijn doelpunt tegen CSW – de openingsfase.

Valken WV Saam de Mooij 2

Geen man overboord bij WV-HEDW dat nog voor de rust grote mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Een kopbal van Lennart Bril was net te hoog en een schot van Ruben Loeve werd gepakt. Geheel tegen de verhouding in kregen de gasten een tweede treffer om de oren via Robbert van Delft, die al slalommend de WV-defensie te slim af was. Mick van Moerkerk had vlak voor de pauze nog de aansluitingstreffer op de pantoffel, maar de lat zat zijn geluk in de weg.

In het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld. WV-HEDW dicteerde het spel en kreeg opnieuw grote kansen. De eerste was voor Van Moerkerk die wederom pech had in de afwerking. Drie keer is scheepsrecht want Van Moerkerk wist tien minuten na rust zijn derde grote mogelijkheid wel te verzilveren. “Een goede goal. Ik kreeg de ruimte, maar zag dat Van Moerkerk er beter voor stond. Ik legde hem terug en hij schoot hem redelijk droog en hard in”, weet Loeve zich het doelpunt te herinneren.

Valken WV Saam de Mooij 3

Valken’68 was er na dit doelpunt niet gerust op en verdedigde als een muur voor haar eigen zestien. De thuisploeg groef zich nog meer in en voor WV-HEDW was het zaak een gaatje te zoeken. Dit ging niet altijd gemakkelijk, maar de verdiende gelijkmaker bleef niet uit. Ruben Loeve zorgde uit een vrije trap voor de 2-2. Loeve: “Geen wereldtreffer en de keeper die hiervoor al twee keer goed een vrije trap tegenhield, stond nu op het verkeerde been.”

WV-HEDW rook kans op meer en had de overwinning binnen moeten slepen. Van Moerkerk, Loeve en Cees Smaal – zelfs voor open doel – waren niet koelbloedig genoeg om de drie punten mee naar Amsterdam mee te nemen. “Toch wel jammer. Forum Sport wint en loopt nu in. Toch denk ik niet dat we bang moeten zijn voor de onderste plekken. Ik heb er het volle vertrouwen in dat we er niet uit gaan”, is Loeve positief.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse B.

Verslag: Justin Crombeen