Kansenregen eindigt in remise voor AMVJ en EVC

AMVJ zit na twee competitieduels in de zaterdag tweede klasse A nog zonder zege. In een enerverend duel speelde de ploeg van Hans Schakel op eigen veld met 2-2 gelijk tegen EVC. Rechtsback Dennis Frijn voorkwam in de blessuretijd met een Houdini-act op de doellijn zelfs nog een nederlaag voor de Amstelveners.

Het spelbeeld van dit duel was al snel duidelijk. AMVJ mocht van EVC het spel bepalen en de formatie uit Edam loerde op de counter. De thuisploeg kreeg al vroeg in de wedstrijd via Frijn een enorme kans, maar de verdediger schoot van dichtbij over. Na de eerste de beste tegenaanval vonden de bezoekers wel het net. De snelle vleugelspeler Jeffrey Schilder stoomde door via de linkerkant en kon gemakkelijk binnen schuiven: 0-1.

Na deze tegenslag kon AMVJ al snel orde op zaken stellen. René Boer werd vlak voor het EVC-doel in stelling gebracht, maar sluitpost Barry de Wit zat er goed tussen. Ook een poging van Robin Meerhoff leverde geen treffer op. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg alsnog langszij. Een vrije trap van Bart Zoet zeilde schitterend in de linkerhoek. EVC was voor de rust nog twee keer gevaarlijk via spits Jeffrey Veerman. Bij poging één zat verdediger Mark Schol er goed tussen en poging twee was een prooi voor doelman Nick de Groote. Laatstgenoemde verving de geschorste Levien Rocha.

AMVJ - EVC

In het tweede bedrijf zette AMVJ meteen een tandje bij en de gasten kwamen er steeds moeilijker uit. Het leidde na iets minder dan een uur op de klok tot de 2-1 van Jimmy Jansen. De middenvelder knikte uit een vrije trap vanaf links van Robin Meerhoff feilloos binnen. De grensrechter van EVC stak zijn vlag omhoog vanwege buitenspel, maar scheidsrechter De Waard wilde hier niets van weten. Lang kon AMVJ niet van de voorsprong genieten, want Veerman zorgde op aangeven van Schilder met een snoeihard schot voor de 2-2.

AMVJ liet zich niet van de wijs brengen door deze treffer en probeerde opnieuw een voorsprong te pakken. Een vrije trap van Zoet werd uit de kruising getikt en invallers Devery Boldewijn en Bram Owusu raakten de bal van dichtbij verkeerd. EVC meldde zich vervolgens weer via Veerman. De Groote hield twee keer een volley van de spits uit het doel. Nadat AMVJ via Frijn en Telkamp nog dicht bij een treffer was, leek EVC in blessuretijd alsnog met de volle buit naar huis te gaan. Bilal el Elyaakoubi speelde De Groote voorbij, maar Frijn behoedde zijn ploeg met een fantastisch blok op de doellijn voor een nederlaag.

Schakel kon na afloop leven met het punt. “Wij hebben twaalf kansen gehad en zij vijf, maar ik vond hun kansen wel groter. Vooral op het einde toen zij op een leeg doel afliepen. Ik vond dat we hun na de 2-1 een beetje in de kaart speelden. Wij werden wat slordig en ongeduldig en speelden te snel de lange bal; hier profiteerde EVC van.’’

Verslag Justin Crombeen
Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)