Foto website Roda'46: Buddenberg scoort namens Weesp

Karel Knaap zet Weesp op de rit

Zondag tweede klasser FC Weesp heeft na een matige seizoensstart de weg naar boven duidelijk ingeslagen. Trainer Karel Knaap klom afgelopen zondag door een 0-2 overwinning tegen Roda’46 zelfs naar een gedeelte tweede plaats op de ranglijst. Slechts een punt achter koploper NVC.

Knaap: “Als we bij de eerste vijf eindigen voldoen we aan onze doelstelling. Wat dat betreft zitten we op schema.  Het begint nu allemaal in elkaar te vallen waar we hard aan gewerkt hebben.”

Vorig seizoen kende Weesp een opmerkelijk seizoen. Bij de start van de derde periode, de laatste negen wedstrijden, stond het team van toenmalig trainer Charles Loots (nu SV Marken) op degraderen. De eindsprint werd ingezet en degradatie ontlopen.  Door de goede serie werd zelfs de derde periode gewonnen en schopte Weesp het uiteindelijk tot de finale van de nacompetitie. Daarin was Stormvogels duidelijk een maatje te groot.  Knaap: “Dat was natuurlijk een knappe prestatie maar het betekende ook dat er wat spelers vertrokken en we hebben er maar twee nieuwe spelers bij gekregen. Wesley Does (uit Rotterdam) liep na een botsing met onze eigen keeper op de training een zware knieblessure op en die heeft dit seizoen nog niet kunnen spelen. Yannick Lepelblad (UVS) speelt wel maar voor rest is het team aangevuld met jonge jongens uit het tweede elftal en die pakken het nu goed op.”

Foto website Roda’46: Buddenberg scoort namens Weesp

Hoe anders was dat aan het begin van de competitie. Weesp verloor van NVC en Abcoude. Twee ploegen die trouwens ook in de kop van het klassement te vinden zijn. Knaap: “Ik heb diverse systemen geprobeerd en vaak spelers van positie laten wisselen. Nu staat alles zoals het moet. Iedereen kan zich er in vinden. Dat betaald zich uit. Tegen NVC stonden we trouwens lange tijd met 1-0 voor en verloren we in de laatste minuut. Daar had meer in gezeten maar tegen Hillegom hebben we misschien te veel gehad. Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld klopt het uiteindelijk allemaal wel.”

Karel Knaap staat met Weesp op de tweede plaats

Afgelopen weekend werd Roda’46 uit Leusden met 0-2 verslagen door doelpunten van Buddy Buddenberg en Marcin Kmiecik. Komend weekend komt Houten naar Weesp toe. Knaap: “Als we een slechte dag hebben kunnen we van iedereen verliezen maar als we ons aan de afspraken houden en in vorm zijn kunnen we van iedereen winnen. Dat geldt ook voor aanstaande zondag tegen Houten. De krachtsverschillen in deze afdeling zijn klein.“

Foto website Roda’46: fragment uit de wedstrijd Roda’46-FC Weesp (0-2)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)