KDO beslist al in eerste helft wedstrijd tegen Arsenal

In de zondag derde klasse C nam KDO het dit weekend op tegen ASV Arsenal. KDO was uit op een revanche voor de 2-1 nederlaag eerder dit seizoen in een wedstrijd waarin Arsenal technisch en fysiek sterker was dan de Kwakelaars. Ondanks het  technische voetbal van Arsenal  wist een strijdlustig KDO de winst te pakken. De wedstrijd eindigde in 2-0.

In het eerste bedrijf ontspon zich op het Kwakelse kunstgrasveld een gelijkwaardig gevecht tussen de twee ploegen. Arsenal speelde in de eerste helft creatief en technisch voetbal maar een strijdlustig KDO slaagde erin om hier weerstand tegen te bieden. Deze strijdlust werd in de 25e beloond met en fraaie openingstreffer van KDO. Vanuit een vrije trap van de linkerkant van het veld wist middenvelder Joris Kortenhorst aanvoerder Sven Vlasman op z’n hoofd te bedienen. Vlasman kopte vervolgens hard naar de grond en in het doel, 1-0. Dankzij de voorsprong wist KDO het overwicht meer naar zich toe te trekken. Dit leidde vlak na de openingstreffer bijna tot de 2-0, maar de inzet van Bart van der Tol werd ternauwernood gekeerd op de doellijn. Toch wist KDO in de slotfase van de eerste helft de voorsprong uit te breiden. Maurice Bartels benutte een steekbal van Joris Kortenhorst. Het schot van Bartels eindigde in de rechterbovenhoek.

In de tweede helft probeerde Arsenal van alles om een aansluitingstreffer te maken. KDO gaf echter geen krimp en vocht voor elke meter in het veld. Diverse doelpogingen van Arsnenal werden door de Kwakelse verdediging geblokt. Arsenal slaagde er in de tweede helft niet om aansluiting te vinden en zonder noemenswaardige hoogtepunten in de tweede helft eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor KDO.

Dankzij de overwinning blijven de Kwakelaars meedoen in de strijd om de tweede periodetitel. Met vijftien punten uit zes wedstrijden staan er nog twee ploegen boven KDO . Met de nederlaag heeft Arsenal de kans gemist om naast AGB aan kop van d ranglijst te komen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)