KDO bezorgt ZSGOWMS eerste nederlaag

ZSGOWMS heeft afgelopen zondag haar eerste nederlaag in de zondag Derde klasse C geleden. Op bezoek bij KDO kwam het elftal van Rob Rijnink al vroeg op achterstand en ZSGOWMS was niet bij machte om de vroege treffer van de thuisploeg goed te maken. In de ogen van trainer Rob Rijnink had ZSGOWMS de nederlaag aan zichzelf te danken.

KDO-ZSGO 02

Rijnink sprak van een complete off-day van zijn team. Rijnink: “Het was zwaar teleurstellend. We hebben in negentig minuten maar één kans gecreëerd. Maar wat mij het meest dwars zit, is de instelling binnen veld. We hebben vandaag niet dezelfde strijd geleverd als KDO.” Binnen twee minuten keken de bezoekers al tegen een 0-1 achterstand aan. Uit een corner van Sjors Kas verlengde Sven Vlasman de bal waarna Mathijs van Rijn uiteindelijk binnen kon koppen. ZSGOWMS kon daar weinig tegenover stellen. Zelfs toen de gasten een extra aanvaller in het veld brachten, kreeg ZSGOWMS amper een kans. Nog een extra domper was de aftocht van Mounir Ghannoun, die met twee keer geel moest vertrekken. Het bleef uiteindelijk bij die ene treffer van Van Rijn, waardoor ZSGOWMS voor het eerst dit seizoen met een nederlaag van het veld afstapte.

KDO-ZSGO 03

Ondanks de kleine achterstand op de koploper en het grote aantal in te halen wedstrijden is er nog niet veel aan de hand. Toch zat de nederlaag tegen KDO Rijnink totaal niet lekker. “Ik heb vandaag niet de aanstaande kampioen gezien”, begon de trainer ZSGOWMS hard. Rijnink: “Van KDO weet je dat ze met veel strijd de wedstrijd in zullen gaan en daar heb ik het elftal voor gewaarschuwd. Hetzelfde geldt voor de omstandigheden, zoals de wind en de scheidsrechter. Wij hebben zelf verzuimd om die vroege tegentreffer ongedaan te maken en hebben niet de strijd geleverd die nodig is om dit soort wedstrijden te winnen.” Toch tilt de trainer er niet te zwaar aan en gaat Rijnink zijn mannen weer opladen voor de wedstrijd tegen Roda’23. “We moeten er gewoon weer staan tegen Roda’23”, aldus Rijnink.

Met dank aan Paul Hogerwerf
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)