KDO blijft door gelijkspel bij Foreholte in race voor nacompetitie

Zondag tweedeklasser KDO houdt nog altijd een goede kans op het bereiken van de nacompetitie voor promotie. De ploeg van Raymond de Jong hield een punt over aan het bezoekje aan Foreholte: 1-1.

Al snel in de eerste helft werd duidelijk dat Foreholte KDO het spel liet maken. Omdat de bezoekers nauwelijks gevaar konden stichten – hun beste man Jesse Stange werd constant door twee man gedekt – duurde het tot de veertigste minuut voordat de toeschouwers konden opveren. Uit een voorzet van William van Vliet kopte Foreholte-aanvaller Toni Arroyo de bal op de paal. Op die manier kwam KDO vlak voor rust met de schrik vrij.

De Kwakelaars kwamen zeer scherp uit de kleedkamer en dat resulteerde ook in een snelle voorsprong, al dan niet met wat geluk. Een voorzet van Mathijs van Rijn werd door Tjeerd van der Zwaan in zijn eigen doel gewerkt: 0-1. In de 67ste minuut was invaller Joris Kortenhorst dichtbij de 0-2 voor KDO, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Vlak daarna raakte Sten Admiraal namens Foreholte ook het aluminium.

Zes minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Admiraal liet doelman Jesper Oudshoorn (verving de geblesseerde Tobias Ravelli, red.) kansloos met een schot in de verre hoek. KDO ontsnapte in een zenuwslopende slotfase zelfs aan een late nederlaag. Rick Brabander dacht de winnende 2-1 te hebben gemaakt, met met kunst- en vliegwerk voorkwam Oudshoorn een tweede tegentreffer.

Door dit terechte gelijkspel en de uitslagen op de andere velden blijft KDO meedoen voor een plaats in de nacompetitie. Dat kan via de derde periode (één punt achter de koplopers, red.) of de ranglijst. Daarop staan de Kwakelaars vierde, met drie punten minder dan nummer twee ROAC. Er wachten nog twee duels tegen laagvlieger Stompwijk’92 en het gedegradeerde GDA.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.