Home / Algemeen / KDO boekt tweede competitiezege tegen Bloemendaal

KDO boekt tweede competitiezege tegen Bloemendaal

KDO heeft tegen Bloemendaal eindelijk weer eens gewonnen. De ploeg van trainer Raymond de Jong kon een groot deel van de wedstrijd niet imponeren maar ging uiteindelijk wel met een 3-2 overwinning de kleedkamer in. KDO heeft zeven punten en bezet de zevende plaats in de derde klasse C.

In de lange tijd rommelige eerste helft was het vermaak voor de ongeveer 150 bezoekers ver te zoeken. De thuisclub probeerde met aanvallend spel, schaduwspits Sven Vlasman veelal dicht tegen de voorhoede aan, een opening te vinden. Bloemendaal had weinig moeite om de speldenprikjes van de thuisformatie te pareren. De gasten uit het villadorp ontwikkelden een licht veldoverwicht en kregen mogelijkheden. Terwijl het wachten was op de openingstreffer van Bloemendaal sloeg de thuisploeg na een half uur toe. Een aanval opgezet door middenvelder Bart van der Tol bracht Rick Kruit in stelling. Bijgestaan door het onbeholpen verdedigingswerk van rechtsachter Dennis Goes kreeg Kruit vrije doorgang, zijn voorzet dreigde centimeters over het hoofd van Mathijs van Rijn te zeilen. De spits reikte echter hoger dan verwacht, alsof een kleine trampoline hem te hulp schoot kopte de centrum spits mooi raak. De graaiende handen van goalie Joost Breed raakte alleen lucht.

Jesse van de Meer was zes minuten later dichtbij de terechte gelijkmaker. Tim Beeren drong, niet voor het eerst in dit duel, over rechts het vijandelijk gebied van KDO binnen. Van de Meer kwam een voetlengte tekort om de voorzet achter Peter Onderwater te knallen. De goalie was niet lang daarna kansloos toen Van de Meer de bal na een pass van Beeren in het centrum prima in de loop oppikte en de ontstane ruimte gebruikte, ook met toestemming van de Kwakelaars, om met rechts laag en hard het doelnet te testen op kwaliteit. 1-1.

In de loop van de tweede helft toonde KDO een kleine twintig minuten aan waarom de drie punten in de Kwakel diende te blijven. Meer druk naar voren, de opbouw van Bloemendaal vroeg verstoren en achterin de boel gesloten houden. Joeri Stange forceerde een voorsprong. Makkelijk gaan liggen of niet, de linkeraanvaller van KDO werd wel degelijk geraakt door de uitgestoken voet van verdediger Joost Hofker. Scheidsrechter Van Gom zag er terecht een strafschop in. Ondanks zijn laatste misser vanaf elf meter eiste Kruit zelfbewust de bal op, liep naar de witte stip en haalde doeltreffend uit.

De 3-1 viel negen minuten voor tijd en leek de beslissing. Menno Lingeman zag zijn aanvallende actie in schoonheid strandden, de invaller kon nog wel een een tikje breed geven op Stange die schuin voor doel met een laag diagonaal schot Breed voor de derde maal deze middag liet vissen. Bloemendaal maakte het twee minuten voor tijd toch nog spannend door via een kopbal van Schoenmaker uit een hoekschop de 2-3 op het scorebord te brengen. Verder kwamen de bezoekers niet waardoor KDO het duel met 3-2 wist te winnen.

Met dank aan Klaas Leegwater/VoetbalinAalsmeer
Foto Jaap Maars

Send this to a friend