KDO dankzij degelijke zege bij Alphen bijna zeker van lijfsbehoud

Met nog vier wedstrijden te gaan is KDO voor negentig procent zeker van een langer verblijf in de zondag tweede klasse C. De ploeg van Raymond de Jong maakte op bezoek bij hekkensluiter Alphen geen fout (1-3) en heeft tien punten voorsprong op de gevarenzone.

Al vrij snel in de wedstrijd was duidelijk dat de bezoekers uit De Kwakel het initiatief hadden. Tot echte kansen leidde dit in de beginfase niet, totdat KDO in de negentiende minuut de voorsprong in de schoot geworpen kreeg. Thijs Plasmeijer werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald en Mathijs van Rijn schoot de toegekende strafschop beheerst binnen: 0-1. Hierna verzuimden de gasten verder afstand te nemen van Alphen.

Vlak na de hervatting viel de verdiende tweede treffer alsnog. Met een droge knal maakte Bart Hoving er 0-2 van. Diezelfde Hoving (bal op de kruising) en Sven Vlasman (geplaatst schot dat knap werd gekeerd door de doelman) waren vervolgens dicht bij de 0-3, maar zij hadden het geluk niet aan hun zijde. Twintig minuten voor tijd bracht Alphen de spanning weer een beetje terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer.

Echt spannend werd het niet, want nog geen vijf minuten later had KDO de voorsprong verstevigd. Op aangeven van Hoving prikte Van Rijn de bal fraai in de korte hoek: 1-3. De wedstrijd was gelijk beslist, waarna invaller Jesse Stange (stift over de keeper en een bal op de paal) en opnieuw Hoving (kopbal) er niet in slaagden om de score nog verder op te voeren voor de gasten, die linksback Mitchel Smits nog met rood (twee keer geel) zagen vertrekken.

Met tien punten voorsprong en vier wedstrijden te gaan, lijkt het niet meer fout te kunnen gaan voor KDO. Volgende week kan handhaving definitief worden veiliggesteld in de lastige uitwedstrijd bij nummer vier GDA. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).

Verslag Paul Hogerwerf
Archieffoto Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO