KDO en DOSR kunnen elkaar geen pijn doen

In de zondag tweede klasse C is KDO weer naar de vierde plaats gezakt na een gelijkspel tegen DOSR. In De Kwakel hielden beide ploegen elkaar op 1-1.

De gasten uit Roelofarendsveen waren op voorhand koploper in de derde periode, terwijl KDO slechts op een punt van DOSR volgde. De belangen in De Kwakel waren dus groot en de winnaar kon uitstekende zaken doen in de strijd om een nacompetitieplaats. KDO sloeg als eerste toe. In de 9de minuut reageerde Thijs Plasmeijer zeer alert op een fout achterin bij DOSR, waardoor Mathijs van Rijn oog-in-oog met doelman Mike van der Poel op koelbloedige wijze de 1-0 aantekende. Vijf minuten later was de eerste kans voor DOSR eveneens gelijk raak. Na een voorzet vanaf de rechterkant reageerde de Kwakelse defensie niet adequaat genoeg, waarna Guido van der Meer van dichtbij de 1-1 wist te maken.

Na deze gelijkmaker werd het vooral een fysiek duel, waarbij veelal de lange bal werd gehanteerd door beide ploegen. In de 37ste minuut dacht KDO op voorsprong te komen, maar Van der Poel redde zeer fraai op een schot van KDO-aanvoerder Sven Vlasman. Vlak voor rust leidde een corner van Joris Kortenhorst namens KDO tot veel tumult in het zestienmetergebied. Allereerst werd een kopbal van Vlasman ternauwernood van de lijn gehaald en in de nastoot zag Roy Verkaik zijn schot net voor de doellijn weggewerkt worden.

In de tweede helft wilde zowel KDO als DOSR vooral niet verliezen. Het duurde dan ook tot de 75ste minuut totdat het tot leven kwam. Eerst anticipeerde KDO-doelman Tobias Ravelli goed op een kopbal van DOSR, vlak hierna mochten de Kwakelaars van geluk spreken toen een volgende kopbal van de gasten op de bovenkant van de lat uiteenspatte. Nadat Jesse Stange daarna namens KDO tevergeefs een strafschop claimde, speelde Stange Thomas Stevens in, maar diens inzet werd geblokt. In de slotfase stichtten de Kwakelaars het meeste gevaar, maar onder anderen Verkaik en Vlasman hadden geen geluk in hun afronding.

De eindstand bleef dan ook steken op 1-1. Op zondag 12 mei hervat KDO de competitie met een uitwedstrijd tegen nummer zeven Foreholte. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Verslag: Paul Hogerwerf
Foto’s: Jaap Maars