Peter Grifhorst start volgend seizoen een zaterdagteam bij KDO

KDO en Grifhorst starten zaterdag

Amateurtrainer Peter Grifhorst gaat volgende seizoen een zaterdag afdeling starten bij KDO in de Kwakel. Grifhorst speelde zelf negen jaar geleden in het eerste zaterdag team maar de laatste jaren was de hele zaterdagtak verdwenen.

De spelersgroep zal voornamelijk (80%) bestaan uit spelers van het eerste zaterdag elftal van de Legmeervogels. Grifhorst: “ Veel zondagclubs besteden weinig aandacht aan de zaterdagafdeling. Bij Legmeervogels is dat ook zo. De sponsor daar (Oscar Tiemen, red.) had daar geen zin meer in en wilde iets anders. Toen kwamen we samen op het idee om ergens anders een zaterdagtak op te zetten en bij KDO zien ze dat helemaal zitten.”

Peter Grifhorst (49) is geen onbekende in het amateurvoetbal. Hij was onder meer werkzaam bij RODA’23, Sporting Martinus en NFC. Bekendheid kreeg hij vooral als bondscoach van Nederland op het WK Amsterdam (tegenwoordig WK Nederland). Vorig jaar won hij met veel bekende voetballers uit het Amsterdamse amateurvoetbal de titel. Grifhorst: “ Dat ga ik ook komend jaar weer doen. Ik ben nu zes jaar bondscoach en daarvoor heb ik twee jaar Irak gedaan. Nu ga ik dus ook weer als clubtrainer aan de slag en dat bij de club waar i zelf altijd met veel plezier gespeeld heb.”

Peter Grifhorst start volgend seizoen een zaterdagteam bij KDO
Peter Grifhorst start volgend seizoen een zaterdagteam bij KDO

Grifhorst hoopt dat zijn nieuwe team dispensatie krijgt van de KNVB om in de vierde klasse in te stromen: “We hebben allemaal spelers die nu in de derde klasse spelen. Ze staan onderaan maar dat komt omdat ze allemaal weten dat ze weg gaan en het niet meer naar hun zin hebben bij Legmeervogels. Het zou mooi zijn als we dispensatie krijgen en als dat niet lukt dan beginnen we gewoon in de vijfde klasse.”

Grifhorst tekent vanavond (woensdag) zijn contract met KDO.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!